(VIDEO) Mati ruskega vojaka pozvala Putina: "Če je bil moj sin ubit, mi vrnite njegovo truplo, da bom lahko žalovala"

Va
03.08.2023 12:14

Dvajsetletnik je bil poslan na ukrajinsko fronto, potem pa je njegova mati prejela telefonski klic ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vladimir Putin
EPA

Dvajsetletnik je bil v rusko vojsko, za odhod na fronto v Ukrajini, mobiliziran septembra lani. 18. julija letos pa je njegova mati prejela telefonski klic z bojišča, da je sin umrl dva dni predtem. "Potem smo slišali že tri različice smrti našega sina," pove v videu, ki ga je na twitterju delil svetovalec ukrajinskega notranjega ministra Anton Geraščenko.

Stika s sinovo enoto trenutno ni mogoče vzpostaviti, zato z bivšim soprogom ne moreta dobiti potrditve sinove smrti: ali je res, kot še ena oseba, izgubil življenje, ko naj bi bilo v njegovi enoti prišlo do incidenta, v katerem je "v zrak odletela oprema".

"Zakaj nam nihče ne more odgovoriti?" v videu sprašuje obupana ženska, potem ko je že pisala uradu predsednika, na vojaško tožilstvo in mobilizacijskemu uradu v Nižnevartovsku. "Moj sin je torej sredi ničesar. Odpeljali so ga in ne morejo mi povedati, kje je. Tega preprosto ne morem razumeti. Če so ga njegovi soborci strpali v avto, so ga nekam morali odpeljati. Zakaj nam nihče ne pove?"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta