(VIDEO) Škandal v banjaluškem parlamentu: Minister fizično napadel poslanca

ZUR
24.12.2019 11:08

Notranji minister Republike srbske Dragan Lukač je v ponedeljek ob zasedanju parlamenta v Banjaluki poskrbel za incident, o katerem poročajo vsi mediji v regiji. Fizično je namreč napadel predstavnika opozicije Draška Stanivukovića, pri tem pa ga označil za opico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Lukač je besedo dobil v razpravi o dokumentu Program reform, pri čemer je bilo v ospredju vprašanje glede vstopa BiH v Nato, čemur trenutna oblasti v Republiki srbski seveda nasprotuje. Kasneje je Lukač zagrozil Stanivukoviću, ki je ostro kritiziral aktualno oblast, med drugim s trditvami, da skupaj z Miloradom Dodikom zavaja javnost glede vsebine omenjenega dokumenta.
Stanivuković je na seji parlamenta med Dodikovim govorom delil zastavice Nata, pri čemer ga je Lukač izzval, naj jo poskuša tudi njemu predati. Ko se mu je kasneje Stanivuković približal in ga vprašal, komu on grozi, ga je policijski minister napadel. "Tam se usedi, opica,“ je ob tem dodal Lukač. Po tem incidentu so sejo prekinili.
{embed_youtube}https://youtu.be/pj3ekKb9xgk{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta