(VIDEO) Ukrajinski predsednik Zelenski poziva "državljane sveta", naj se pridružijo boju proti Rusiji

Gr.G.
27.02.2022 11:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski
Reuters

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poziva ljudi po vsem svetu, da se pridružijo boju proti Rusiji. V svoji nedeljski izjavi je rusko vojsko obtožil ubijanja civilistov in pohvalil Ukrajince, da so imeli pogum, da se branijo.

"Ukrajinci so pokazali pogum, da branijo svojo domovino in rešijo Evropo in njene vrednote pred ruskim napadom. To ni samo ruska invazija na Ukrajino. To je začetek vojne proti Evropi, proti evropskim strukturam, proti demokraciji, proti osnovnim človekom. pravice, v nasprotju s svetovnim pravnim redom, pravili in mirnim sobivanjem," je dejal Zelenski.

Tiste, ki se želijo pridružiti boju, poziva, da se obrnejo na obrambnega atašeja veleposlaništva Ukrajine v njihovih državah. Poziv je ponovil tudi ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba, ki je v nedeljo tvitnil: "Tujci, ki so pripravljeni braniti Ukrajino in svetovni red kot del Mednarodne legije teritorialne obrambe Ukrajine, vabim vas, da se obrnete na tuja diplomatska predstavništva Ukrajine v svojih državah. Skupaj smo premagali Hitlerja in premagali bomo tudi Putina."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta