Japonski milijarder Ukrajini namenil več kot sedem milijonov evrov, Musk aktiviral storitev Starlink

STA, Gr.G.
27.02.2022 10:16
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Japonski milijarder Hiroshi Mikitani je obljubil, da bo Ukrajini namenil milijardo jenov, kar je 7,6 milijona evrov. Dejal je, da denar namenja ukrajinski vladi za pomoč ljudem v Ukrajini, ki so žrtve nasilja. Poudaril je, da je ruski napad izziv za demokracijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ruske sile vstopile v Harkov, tam izbruhnili boji. Moskva trdi, da so uničili skoraj tisoč vojaških objektov

"V mislih sem z vami in prebivalci Ukrajine," je v nedeljo v pismu ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu zapisal Mikitani in dodal, da ga je novica o napadu na Ukrajino globoko razžalostila. Mikitani, ki je leta 2019 odpotoval v Kijev in se srečal z Zelenskim, je dejal, da bo še naprej podpiral Ukrajino in njene prebivalce.

(FOTO in VIDEO) Strupeni hlapi iz skladišča nafte: Prebivalce Kijeva pozivajo, naj tesno zaprejo okna

Ukrajini je s svojo satelitsko internetno storitvijo Starlink priskočil na pomoč tudi ameriški milijarder Elon Musk, ki se je odzval na prošnjo ukrajinskega ministra za digitalizacijo in podpredsednika vlade Mihaila Fedorova in storitev aktiviral v Ukrajini. Starlink upravlja z več kot 2000 sateliti, katerih cilj je zagotoviti dostop do interneta po vsem planetu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta