Vladimir Putin nenapovedano obiskal Ukrajino

M.R., STA
18.04.2023 07:44

Ruski mediji poročajo, da je ruski voditelj Vladimir Putin nenapovedano obiskal vojake v Hersonu in v Lugansku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vladimir Putin, Mihail Teplinski in Oleg Makarevič
Reuters

Ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu naj bi poveljniki ruskih sil na omenjenih ozemljih sporočili stanje na bojiščih. Poročala sta mu general Mihail Teplinski, ki poveljuje silam na območju Hersona in Aleksander Lapin, poveljnik nacionalne ljudske garde Vostok, na srečanjih z njim pa so bili prisotni tudi drugi poveljniki, poroča ruska državna prokremeljska agencija Ria.

Putina naj bi na vojno območje prepeljali s helikopterjem, Kremelj pa še ni sporočil, kdaj naj bi bil Putin v Ukrajini. 

Regiji Lugansk in Herson je Rusija septembra lani po mednarodno nepriznanih referendumih enostransko priključila. "Vrhovni poveljnik ruskih oboroženih sil je obiskal poveljstvo vojaške skupine Dneper" v regiji Herson na jugu ter poveljstvo ruske nacionalne garde v regiji Lugansk na vzhodu, so sporočili iz Kremlja. To je bil sicer prvi obisk ruskega predsednika v omenjenih regijah, ki si ju je Rusija septembra lani po mednarodno nepriznanih referendumih skupaj z regijama Zaporožje in Doneck enostransko priključila. Pred tem se je Putin sicer že mudil na obiskih na Krimu in v Mariupolju.

"Zame je pomembno, da slišim vaše mnenje o razmerah, da vam prisluhnem in izmenjam informacije," je v videoposnetku, ki ga je objavil Kremelj, dejal dolgoletni ruski voditelj. Vojakom je tudi zaželel veselo veliko noč, ki so jo pravoslavni kristjani obeležili minulo nedeljo, in jim podaril ikono.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta