Zaostrili so ukrepe: Grčija, kjer dopustuje veliko Slovencev, tudi formalno vstopila v drugi val epidemije

K. Š., STA
11.08.2020 11:13

Slovenci se že tradicionalno odločajo za dopustovanje v Grčiji. Tudi letošnje poletje ni nobena izjema. A ta država je sedaj tudi formalno vstopila v drugi val epidemije koronavirusa. V nedeljo so namreč potrdili 203 nove okužbe, kar je največ od začetka epidemije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

"Lahko rečemo, da je Grčija tudi formalno vstopila v drugi val epidemije. Gre za točko, na kateri lahko zmagamo ali izgubimo bitko," je izpostavil grški vladni svetovalec Gkikas Magiorkinis, sicer profesor epidemiologije na univerzi v Atenah. Tudi zdravstveni minister Vasilis Kikilias je po poročanju The Guardiana zaskrbljen nad "nevarno rastjo prenosov virusa". "Naša glavna skrb je stopnja, do katere lahko epidemija obremeni zdravstveni sistem. V Grčiji imamo trenutno okoli 1000 postelj, ki lahko sprejmejo bolnike s covidom-19. Noben zdravstveni sistem, kjer koli na svetu, ne bi mogel učinkovito obvladati popolnega izbruha epidemije," je med drugim dejal. 
Oblasti so posledično že zaostrile varnostne ukrepe. Številni bari in restavracije v Grčiji, vključno s tistimi na nekaterih turistično najbolj obleganih destinacijah, po novem ne bodo smeli delovati med polnočjo in sedmo uro zjutraj. Na seznamu območij, na katerih bodo gostinski lokalni ponoči zaprti, so med drugim priljubljeni otoki Mikonos, Santorini, Krf, Rodos in Kreta. Omejitve bodo v veljavi od torka od 23. avgusta, je pojasnila.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta