Zaradi koronavirusa umrl mlad in obetaven zdravnik, ki je delal z najtežjimi pacienti

M.R.
14.09.2020 17:13

Iz BiH prihaja žalostna novica zdravnika, ki je umrl zaradi koronavirusa. Nalezel se je od bolnika, ki ga je zdravil, njegova bitka s covid-19 pa je trajala več kot mesec dni. Bil je tudi na ventilatorju. Za seboj je pustil dva otroka in nosečo ženo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Zdravnik Marko Pekija iz Klinike za intenzivno medicino Univerzitetnega kliničnega centra Republike srbske je umrl po več kot mesecu dni boja s koronavirusom. "Zdravniki, osebje in vsi zaposleni v naši ustanovi so imeli privilegij, da so lahko poznali in da so lahko sodelovali z uglednim mladim zdravnikom. Bil je vrhunski profesionalec, poln etike in zagona pred njim je bila bleščeča kariera. Dr. Pekija je delal v Kliniki intenzivne medicine za nekirurške oddelke, kjer je skrbel za najbolj kritične bolnike in je reševal številna življenja. Na žalost pa bitke z nevidnim sovražnikom ni dobil," so zapisali v sporočilu za javnost, ki so ga objavili lokalni mediji. 
Virus je dobil od pacienta, ki ga je zdravil. Kar 18 dni je bil priključen na ventilator. "Dr. Marko Pekija. Človek. Zdravnik intenzivne nege UKC. Nesebično je zdravil številne okužene in težke bolnike," je na Twitterju zapisal njegov sodelavec, zdravnik Nenad Stevandić, sicer namestnik generalnega direktorja in objavil fotografijo s pokojnim zdravnikom. 
{twitter}https://twitter.com/nenad_stevandic/status/1295637805926842369{/twitter}
Gre sicer za mladega zdravnika, saj je bil rojen leta 1983 v Banja luki. Tam je leta 2013 zaključil študij na medicinski fakulteti. Svojo profesionalno kariero pa je začel v zdravstvenem domu v mestu Prijedor. Na omenjeni kliniki pa se je zaposlil lani, kjer je tudi zaključil svojo specializacijo in postal pulmolog.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta