Železniški promet v Franciji po sabotažah znova stekel normalno

STA
29.07.2024 08:57

Francoske oblasti so napade označile za usklajeno dejanje sabotaž, usmerjeno proti napravam operaterja francoskih železnic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Napad na železnice tik pred začetkom olimpijskih iger v Parizu je predstavljal veliko preglavico za organizatorje.
Profimedia

Francosko omrežje hitrih vlakov po usklajenih sabotažah v noči na petek, ki so močno ovirale potovanje po Franciji pred otvoritveno slovesnostjo olimpijskih iger, danes znova deluje normalno, je sporočil francoski minister za promet Patrice Vergriete.

"Lahko potrdim, da davi vozijo vsi vlaki, tako na vzhodni progi, kar velja že od sobote, kot na atlantski progi, kjer smo že v nedeljo imeli skoraj normalne razmere, in na severni progi, kjer smo v nedeljo imeli tri vlake od štirih, ki danes vozijo normalno," je za televizijo RTL dejal minister v odstopu.

Profimedia

Še vedno ni jasno, kdo je odgovoren za tri požige na strateških točkah železniške infrastrukture v noči na petek in ali so bili namerno načrtovani tako, da bi ovirali otvoritveno slovesnost za olimpijske igre.

Zaradi napadov je bil v minulih dneh prekinjen ali moten promet med Parizom in nekaterimi deli države kot tudi z nekaterimi prestolnicami. Zaradi napadov je bilo odpovedanih tudi več vlakov Eurostar med Parizom in Londonom.

Francoske oblasti so napade označile za usklajeno dejanje sabotaž, usmerjeno proti napravam operaterja francoskih železnic SNCF. Napad na železnice tik pred začetkom olimpijskih iger v Parizu je predstavljal veliko preglavico za organizatorje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta