Župan Opatije predlaga rešitev: Zakaj moramo mi nositi posledice številnih okužb v Dalmaciji?

K. Š.
15.08.2020 12:00

Ivo Dujmić čuti, da Opatija ne sme trpeti zaradi slabe epidemiološke slike v Dalmaciji. Predlagal je rešitev, ki bi lahko pomagala turizmu v tistih regijah, kjer je število okužb nizko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stanje je trenutno izjemno slabo prav v Dalmaciji. 
Andrej Petelinšek

Dujmić zahteva, da hrvaška vlada državo čim prej razdeli na epidemiološke regije, torej na rdečo, oranžno in zeleno regijo, ker Istra in Primorsko-goranska županija - v slednji je trenutno največ turistov - ne bosta mogli prenesti posledic slabe epidemiološke situacije v ostalih delih Hrvaške. 
Svoj poziv je objavil kar na Facebooku. "Moram izraziti svoje nezadovoljstvo nad trenutnim stanjem, obenem pa pristojne pozvati, da Hrvaško razdelijo na regije in s tem obvarujejo turistično sezono v tistih okrajih, ki imajo ugodne epidemiološke razmere. S tem mislim predvsem na Primorsko-goransko in Istrsko županijo, ki imata daleč največ turistov na Hrvaškem. Poleg tega imata tudi nizko število okužb," je zapisal. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/ivodujmic.hr/posts/10163936148015273{/facebookpost}
Obenem je dodal, da je "ohraniti dobre turistične številke" bistveno za obstoj številnih podjetnikov in družin, ki so odvisne od turizma. Hkrati so od te dejavnosti odvisna tudi mesta, okraji in v bistvu celotna država. "Zakaj morajo naši podjetniki nositi posledice slabe epidemiološke situacije v Splitsko-dalmatinski županiji!?" se je vprašal, ob koncu pa pozval: "Zato prosim vlado in Štab civilne zaščite Republike Hrvaške, naj Hrvaško nemudoma razdelita na epidemiološke regije. Prosim tudi, da se ukrepi določijo po regijah in ne linearno za vse okraje."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta