12 prehranskih nasvetov za močnejši orgazem, boljše zdravje, lepše mišice in hitrejšo izgubo maščobe

Vitja Sikošek Vitja Sikošek
25.04.2021 04:25
Pokovka je morda celo bolj zdrava kot zelenjava.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cvetača in brokoli res nista na vrhu seznama priljubljene zelenjave, a za močne mišice se velja potruditi. Foto: Arhiv Večera
Arhiv Večera

Uporabite kis, da postanete vitki in pridobite mišično maso.

Zaužijte dve jedilni žlici jabolčnega kisa, preden greste spat. Naslednje jutro bo vaš krvni sladkor nižji za 4 do 6 odstotkov. Kontinuirana uporaba kisa pred spanjem in tudi čez dan, ko ga zmešamo v hrano vedno, ko je mogoče, bo v povprečju pripeljala do izgube slabega kilograma v štirih tednih.

Jejte beli riž namesto rjavega.

Rjavi riž vsebuje fitično kislino in ta kislina se prime na minerale, jih uklešči in jih naredi nedostopne, inhibira pa tudi encime, ki jih potrebujemo za prebavo hrane. Zato je beli riž pogosto boljša izbira. Vsebuje vitamine, ne povzroča otekanja in napihnjenosti ter alergij, in ko ga uživamo skupaj z beljakovinami, na primer mesom, s tem znižamo njegov drugače visok glikemični indeks.

Spijte 3 do 4 skodelice kave na dan.

Raziskava o smrtnosti iz leta 2012, opravljena pri 400.000 ljudeh, je ugotovila, da je med pivci kave med 6 in 16 odstotki manjša umrljivost. Druga raziskava je pokazala 24-odstotno zmanjšanje umrljivosti v 19-letnem obdobju. Več ko je popijete, boljše je, čeprav 3 do 4 skodelice predstavljajo optimalno količino. Še ena od raziskav je pokazala, da je šest skodelic kave na dan zmanjšalo pogostost diabetesa za 33 odstotkov.

Ženske bi morale jemati vitamin D za boljše orgazme.

Endokrinologi so odkrili, da so ženske z visokim ali višjim nivojem vitamina D3 v krvi dosegle višje rezultate pri vseh faktorjih v povezavi s spolnim zadovoljstvom.

Pojejte cvetačo in brokoli, da vam zraste več mišic.

Če pojemo nekaj kuhane cvetače in brokolija vsak dan, to zavira beljakovino, imenovano miostatin, ki je inhibitor mišične rasti. S tem dovolimo našim mišicam, da zrastejo preko svoje normalne genetske omejitve.

Pojejte nekaj korenja vsak dan, da preprečite raka na prostati.

Znanstveniki so ugotovili, da z vsakimi 10 grami konzumiranega korenja na dan moški znižajo tveganje za razvoj raka na prostati za 5 odstotkov. To pomeni, da če bi moški pojedli vsaj 50 gramov korenja na dan, bi to znižalo njihove možnosti za razvoj raka na prostati za polovico. Povprečen korenček tehta približno 72 gramov in skodelica razrezanega korenja tehta približno 122 gramov, tako da ni treba pojesti tone korenja, da dosežemo cilj. Le en korenček na dan vam lahko da nekaj zaščite pred najbolj zastrašujočo moško boleznijo.

Pijte sok granatnih jabolk za boljše erekcije.

Raziskave so pokazale, da sok granatnih jabolk izboljša erektilno funkcijo. Če želite eksperimentirati z učinki okrepljenih erekcij, spijte približno dva decilitra soka na dan. Ni znano, ali ga je treba popiti določeno število ur pred spolnim odnosom, vendar kaže, da pitje zjutraj dobro učinkuje pri tistih, ki načrtujejo nekaj akcije zvečer.

Bodite pa pazljivi, če ga kombinirate z viagro. Ameriška publikacija Urološki anali je dokumentirala tri primere moških, ki so vzeli viagro skupaj s sokom granatnih jabolk in njihove erekcije kar niso ponehale.

Pomešajte nekaj kakava v kavo, da bo delovala še bolje.

Dodajanje pet gramov naravnega, nealkaliziranega kakava v kavo znižuje njene učinke na anksioznost, medtem ko izboljša njene kognitivne učinke. Kakav je tudi bogato skladišče fitonutrientov. Vsebuje veliko polifenolov, vključujoč flavonoide in flavanole, alkaloide, kot je teobromin, in še celotno abecedno juho bioaktivnih sestavin.

Skupaj dajejo te substance kakavu sposobnost, da znižuje pojav srčnih aritmij in srčnih bolezni na splošno, saj znižuje krvni tlak in izboljšuje endotelne funkcije, ki nam povedo, pod kakšnim stresom so naše žile. Izboljšuje pa tudi občutljivost na inzulin, se bori proti raku in se obnaša kot nevrološko zaščitno sredstvo.

Pokovka vsebuje več polifenolov kot zelenjava.

Presenetljivo vsebuje pokovka več polifenolov, rastlinskih kemikalij, ki ugodno delujejo na zdravje, kot večina sadja in zelenjave. Spodbuja tudi močnejše erekcije in verjetno vodi do višjih nivojev testosterona. Izogibajte pa se vrečk za pokovko, saj vsebujejo nevarne kemikalije. Pripravite si ga sami v papirnati vrečki, ki jo položite v mikrovalovno pečico.

Skuhajte riž na ta način in se izognite debelosti.

Če boste skuhali riž v vodi, zmešani s kokosovim oljem, boste spremenili arhitekturo riža in ga spremenili v odporni škrob, ki je neprebavljiv. Odporni škrob je torej v resnici vlaknina oziroma prebiotik. Škrob v rižu lahko postane še bolj odporen, če ga daste v hladilnik za dvanajst ur in ga pogrejete pred zaužitjem. Če boste to storili, boste znižali kalorije, ki so v rižu, za 10-50 odstotkov, odvisno od vrste riža.

Jejte kruh iz kislega testa. Je testena verzija kislega zelja.

Kruh iz kislega testa (droži) je narejen z mešanjem moke in vode in puščanjem te mešanice, da fermentira. Milijoni kvasovk in bilijoni laktobacilov gredo potem na delo na testu. Rezultat je neverjetno kompleksen kruh, ki vsebuje celo paleto nutrientov, vključujoč vitamine B1, B6, B12, vitamin E, selen, mangan, kalcij itd., kot dodatek kompleksnim beljakovinam in maščobnim kislinam.

Še več, kruh iz kislega testa praktično odpravi vse razloge, ki jih imajo ljudje, da ne jedo kruha. Gluten so že "prebavile" bakterije, kruh z drožmi ima nizek glikemični indeks in vsebuje malo fitične kisline, ki ropa nutriente.

Uživajte kurkumin za vse, kar vas muči.

Kurkumin je začel svojo pot prehranskega dodatka kot učinkovito sredstvo za lajšanje bolečin in proti vnetju. Potem pa smo izvedeli, da pomaga tudi proti raku, blokira estrogen, dvigne testosteron, izboljša zdravje srca, raztopi arterijske obloge, znižuje tveganje za sladkorno bolezen in celo pomaga preprečiti komarsko malarijo. Obstajajo tudi dokazi, da lahko majhne količine kurkumina izboljšajo moč in vzdržljivost, nepovezano z zmanjšanjem estrogena in povečanjem testosterona. Zaradi njegovih navidezno neskončnih koristi za zdravje bi ga morali dnevno jemati vsi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta