(FOTO) Modni šov v Celju: Moč miru in navdiha polne beline

Denis Živčec Denis Živčec
30.04.2023 02:10

Spektakel, kakšnega slovenska scena ni videla že dolgo. Modno-plesno-glasbeni šov v Citycentru Celje ohranja sloves ene najbolj pompoznih prireditev na naši družabni sceni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Defile. Moč miru je bila eden večjih spektaklov letošnjega družabnega leta.
Mediaspeed

Kakšen šov! Dodelan, navdihujoč, razkošen. Z zgodbo, ki je šla globoko pod kožo in se dotaknila vseh, ki so jo videli v živo. V nakupovalnem središču Citycenter Celje, sicer znanem kot najbolj priljubljeno mesto nakupovanja, druženja in številnih doživetij na Celjskem, so se minuli konec tedna razpletli spomladanski dnevi mode, ki so tokrat nosili pomenljivo ime Moč miru. Gledalci ekskluzivnega dogodka za povabljene goste so modno-glasbeno-vizualni spektakel z aktualnim osrednjim sporočilom, da je treba v življenju imeti v sebi moč in mir, poimenovali večer presežkov.

Sporočilo bolj aktualno kot kadarkoli

Na modnih revijah so predstavili sodobne modne smernice, ki jih ponujajo trgovski partnerji oziroma blagovne znamke oblačil, obutve, modnih dodatkov in dekorativnih izdelkov pod streho Citycentra Celje. V svet spektakla so gledalce popeljala številna znana imena iz sveta mode, glasbe in zabave. Navdušila je pevka Maja Keuc - Amaya ob glasbeni spremljavi posebej izbrane zasedbe simfoničnega orkestra pod taktirko dirigenta Matjaža Brežnika in osmih spremljajočih pevk, ki jih vodi vsestranska glasbenica Karin Zemljič. Za izjemno glasbeno izkušnjo je poskrbel skladatelj in aranžer Peter Tovornik, ki je prav za to priložnost napisal aranžmaje za glasbo. DJ Minless (Mitja Novak) pa je z elektronsko glasbeno spremljavo na odru dal glasbeni podobi poseben pečat. Nepogrešljivi del Citycentrovih tradicionalnih modnih revij so poleg manekenk in manekenov (Nika Kar, Laura Škvorc, Gea Erjavec, Nastasja Prihoda ...) tudi plesalci, tokrat iz plesne šole Bolero s koreografijo Matevža Česna.

Eterično lepa Amaya je s svojo karizmo očarala zbrane.
Mediaspeed
Ustvarjalna ekipa je delo opravila z odliko. Simpatična stilistka Sonja Rigler, Dejan Ozimič, Soundbiro, center managerka Darja Lesjak in vodja marketinga Citycentra Celja Nena Horvat
Mediaspeed
Lorella Flego, ki seveda ni smela izpustiti tega modnega posladka, in center managerka Citycentra Celje Darja Lesjak
Mediaspeed
Nedolžno beli in drzno čedni. Noč miru si je ogledalo veliko znanih obrazov. Tudi z mariborskega konca.
Mediaspeed

Idejo za letošnjo temo Moč miru so zastavili že pred tremi leti, a je dandanes še toliko bolj aktualna, pove center menedžerka Ciytcentra Celje Darja Lesjak, ki je bila tudi del ustvarjalno-produkcijske ekipe tega dogodka. Tovrstne spektakle pripravljajo že deset let. Znani so po še posebej atraktivnem zaključnem modnem izhodu modelov v spodnjem perilu, ekstravagantnem nakitu in modnih dodatkih, tudi cvetja - letos v nežni belini s pridihom glamurja in mistike. Pri sestavi stajlingov je stilistka Sonja Rigler vselej pozorna na modne novosti in tematiko dogodka.

Kar nosijo na odru, postane uspešnica

Pri svojem delu je rada drzna in poskrbi, da se vsaka blagovna znamka pokaže v najboljši luči. Nena Horvat iz marketinga pa doda, da z veseljem opažajo, da predstavljene modne kolekcije navdušijo občinstvo, ki si po modnih revijah želi kupiti "ravno tisto kombinacijo z modne piste".

O plesnem izzivu je koreograf in plesalec Matevž Česen povedal, da je v koreografiji poskušal najti ravnotežje med močjo in mirom. Gre za plesno verzijo sodobnega plesa z baletnimi prvinami. Verjame, da so plesne točke izražale dinamiko, kar je bila tudi sama tema dogodka - moč in mir hkrati.

V soboto je bila na ogled prav posebna modna revija z "mini" manekeni in plesnim nastopom mladih plesalcev Plesnega foruma Celje in koreografinje Gee Erjavec.

Citycenter Celje v znamenju mode in spektakla. Modne kombinacije za pomlad in poletje so navdušile.
Mediaspeed
Več kot zadovoljne so v belini žarele Darja Lesjak, center managerka Citycentra Celje, Barbara Repinšek in Nena Horvat, vodja marketinga.
Mediaspeed
Uživali sta navdiha polni modni oblikovalki Maja Štamol Droljc in Nataša Berginc.
Mediaspeed
Magični trenutki. Plesalci Bolera in simfonični orkester z dirigentom Matjažem Brežnikom
Mediaspeed
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta