(FOTO) Renault R17: Čez petdeset let vse pride prav

Artur Švarc
08.09.2024 04:00

Renault je pokazal enkratni električni koncept na osnovi dediščine renaulta 17 in tako bo tudi ostalo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ora Ito je za Renault zrisal koncept R17, navdahnjen z modelom 17 iz sedemdesetih.
Renault

Obujanje modelov iz preteklosti še ni končano, saj je v bazenu starih legend še veliko avtomobilov, naslednji, ki se je potopil v zgodovino in prinesel nekaj starega v novi preobleke, je renault. Nostalgija iz sedemdesetih, R17, je obujena v konceptu z električnim pogonom in karbonskimi površinami. Renault je pri projektu sodeloval s francoskim oblikovalcem z umetniškim imenom Ora Ito, ki je v preteklosti že ustvarjal za Swatch, Heineken, Davidoff in tudi Gorenje.

Klasična oblika kupeja, stara pol stoletja, je spet moderna.
Renault
V notranjosti so materiali iz sedemdesetih, pomešani s sodobno tehniko.
Renault
Renault R17
Renault
Renault R17
Renault

Kot rečeno, je koncept odet v karbonsko zunanjost in ima zanimive proporce, navdahnjene z modelom, ki ga je Renault proizvajal od leta 1971 do leta 1979. Spredaj so ozke pravokotne luči LED, na zadku pa svetlobni trak čez celotno širino. R17 ima poudarjene blatnike in tako bolj športni videz od pol stoletja starega modela. Ora Ito je v notranjosti uporabil rabljene materiale in tkanine iz sedemdesetih in ustvaril simpatično sodobno kabino, ki lepo skriva novodobne zaslone. Štirje oglati pravokotni zasloni so postavljeni za oglat volan, osrednji zaslon pa je stare šole in je postavljen pod armaturo na mesto, kjer je običajno bil radio.

Baterija zadostuje za 400 kilometrov dosega, motor pa premore 200 kW. Renault ne razmišlja o serijski proizvodnji, tako da bo ta koncept R17 ostal edini svoje vrste in bo služil na različnih razstavah in salonih, videti ga bo mogoče že oktobra v Parizu. A če si je Hyundai premislil okoli N Vision 74, bi lahko Renault tudi morda slučajno ...

Renault R17
Renault
Renault R17
Renault
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta