(FOTO) V Mariboru je vrata odprl The Studio: Čas za prave fotografije, ne selfije

Denis Živčec Denis Živčec
25.06.2023 04:00

V dobi mrzličnega iskanja fotogeničnih ozadij je vrata v Mariboru odprl najbolj edinstven studio v državi, v katerem se prelevite v superzvezdo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred fotografiranjem vas lahko v supermodel spremeni tudi mojstrica ličenja Doroteja Premužič - Diamondee.
Rok Deželak

Še nikoli v zgodovini se ljudje nismo toliko fotografirali, k čemur je prispeval razvoj pametnih telefonov, družbenih omrežij, aplikacij, s pomočjo katerih smo v hipu videti bolj manekensko, kot v resnici smo. Radi se pokažemo, radi se gledamo, radi poziramo in všeč so nam všečki. Ne vsem, a mnogim. Pravijo, da je obdobje, ko so bili najbolj vroči avtoportret, sebki, selfiji, že mimo - in da se je danes treba za navdušujočo fotografijo bolj potruditi. V iskanju kakovostne fotografije z estetskim in domiselnim ozadjem pridobivajo priljubljenost fotografski studii, ki so že davno prerasli birokratsko fotografiranje za dokumente - mnogi od njih ponujajo izjemne modne scenografije, pred katerimi nastanejo fotografije, ki bi jih zlahka objavili tudi v kakšni reviji s papirjem visokega sijaja. Prav takšna izvirna poslovna ideja se je utrnila v Mariboru, kjer je pred dnevi vrata odprl The Studio. Edinstven prostor, kakršnega v Sloveniji še nismo videli. Namenjen je tistim, ki si želijo unikatnih fotografij ali video posnetkov, ponuja več različnih scen, na katerih lahko posnamete unikatne slike ali celo videospot oziroma fotografirate izdelke. Studio se razprostira na skoraj 200 kvadratnih metrih in je poln fotogeničnih kotičkov, vsak s svojo zgodbo.

Ko v megli igrate na bel klavir

Ena od ustanoviteljic The Studia je voditeljica priljubljenih televizijskih oddaj, med drugim Ena po domače skupaj z Jožetom Potrebuješem ali Mini Mininih nasvetov, v zadnjem času je sodelovala tudi pri projektu Poroka na prvi pogled s Tomažem Lehpamerjem. Gre za Mino Pal, ki se ji je zamisel za takšno vrsto studia porodila že pred časom. "V tujini je podobnih zgodb veliko, pri nas smo se ga domislili prvi," pravi. Ker je v dvoje vedno delati lažje, se je Mina odločila k sodelovanju povabiti prijateljico, znano spletno vplivnico in predano mamo Mašo Črešnik, ki se že kar nekaj časa ukvarja s fotografijo in ji estetske fotografije niso neznanka. Svojega razmišljanja ji Mina še ni predstavila do konca, ko sta že začeli skupaj iskati pravi prostor, da bi skupaj postavil studio, kot sta si ga zamislili. Po dveh mesecih trdega dela jima je uspelo.

S prvim junijem je studio v Mariboru odprl vrata. "Studio ni mišljen samo za fotografijo, ampak je veliko več kot to. Lahko se odločite, da v njem posnamete različne video vsebine, vsebine za promocijo svojih podjetij, praznujete svoj baby shower ali razkrijete spol dojenčka, prostor uporabite za različne dogodke, posnamete vsebino za instagram ali fotografirate svoje izdelke, se fotografirate ob vajinem poročnem dnevu ... Izbira je skoraj neomejena," pravi Mina Pal.

Mina Pal, Gordana Grandošek Whiddon in Maša Črešnik
Rok Deželak
Kreativna ekipa. Kristijan Skamljič, Doroteja Premužič, David Hojnik, Mina Pal in Nina Pavec
Rok Deželak
Med prvimi so si nove prostore ogledale Fiona Čuček, Maša Črešnik, Anja Cimerman in Aleksandra Rose.
Rok Deželak

Želeli sta biti drugačni - in uspelo jima je. Pohvalita se lahko z več ambienti, ki so edinstveno opremljeni. V delu studia se nahaja starinsko pohištvo, razne ure, slike, sedežne garniture, ki te v mislih ponesejo v nek drugi čas, tam so tudi novodobni, trendovski kosi, gugalnica, postelja, klavir, kopalna kad in stol iz ratana. Vsak del nosi posebno zgodbo, na široko sta vrata odprli nosečnicam, družinam z dojenčki ali brez, modnim fotografom, modelom ali vplivnežem, vsem, ki si želijo unikatnih spominov v posebnih prostorih. V delu studia najdemo tudi platna za klasično fotografijo oziroma video, posebno opremo, kot so luči, bliskavice in celo napravo za meglo. Pri njih si lahko izposodite oblačila, tudi za otroke. Studio bi brez dobre ekipe bil zgolj fotogeničen prostor. K sodelovanju sta povabili številna znana imena naše estrade.

Med prvimi se je fotografirala Ilka Štuhec

Stranke bodo lahko izbirale med različnimi paketi in fotografi. Odločate se lahko med mednarodno uspešnim Tiborjem Golobom, Rokom Deželakom, Žanom Zajcem in Boštjanom Jamškom - ali pa fotografijo posname kar ožja ekipa. Za vašo pričesko lahko poskrbi zvezdniški frizer Kristijan Skamljič - Kiki, ličenje je v rokah mojstrice ličenja Doroteje Premužič - Diamondee ali Martine Švab. Zvezdniški pridih nosi tudi ponudba oblačil, saj se pod kose podpisujeta David Hojnik (DH Fashion) in Gordana Grandošek Whiddon (GGW Design), najmlajše oblači Vanesa Rola. Dekoracijo za posebne dogodke zagotovita Party lama ali Lara Ljubič. Za morebitno pogostitev se povežejo z restavracijo Poper v Hotelu Maribor, kjer se tudi nahajajo, nad sladicami bdi Ema iz Emazingcreations.

Ema iz Emazingcreations se je udobno namestila v zelo fotogeničen stol.
Rok Deželak
Kotički v studiu vas hitro popeljejo v nek povsem drug svet.
Rok Deželak

Studio so odprli s kaj nekaj pompa in s številnimi znanimi obrazi. Med prvimi so si nove prostore ogledali David Hojnik, Doroteja Premužič, Kristijan Skamljič, Gordana Grandošek, Vita Starman (mamakuha) in Mateja Hojnik (ljubki dom), Fiona Čuček, Sabrina Vidovič, Nina Pavec in drugi. "Med prvimi je kapacitete studia izkoristila ekipa modne revije Grazia, ki je pri nas, skupaj s Tiborjem Golobom, posnela prve fotografije za naslovnico, ki jo bo krasila Ilka Štuhec," še pove Mina Pal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta