Svetlolasi angelček srečal abrahama: Heidi Klum in njena nudistična duša

Denis Živčec Denis Živčec
04.06.2023 02:30

Čeprav se je Karlu Lagerfeldu zdela nepomembna in pretirana, je Heidi Klum postala druga najslavnejša nemška manekenka po Claudii Schiffer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Heidi Klum je v razvpiti rumeni obleki na letošnjem festivalu v Cannesu pritegnila veliko pozornosti.
Profimedia

Tudi Heidi Klum je doživela svoj trenutek slave na rdeči preprogi v Cannesu, potem ko se je mimo fotografov sprehodila v predrzni rumeni obleki pred premiero filma "La Passion de Dodin Bouffant". Obleka je bila že sama po sebi dovolj zahtevna zaradi številnih razporkov na prsih, za dodatno vznemirjenje pa je poskrbela Heidi sama. Oprava ni prenesla nedrčka, kar ji je povzročalo dodatne težave. Ko je dvignila roke v zrak, je na navdušenje zbranih pokazala svoje prsne bradavice, prizor so fotografi seveda nemudoma ovekovečili za festivalsko zgodovino. No, bradavičk smo na canski rdeči preprogi skozi leta videli že nešteto, zato drama ni bila prav velika. Preden se je sprehodila po rdeči preprogi, je Heidi z možem Tomom Kaulitzem uživala v znamenitem hotelu Eden Roc, v katerem v času filmskega festivala bivajo številni znani. A pravo slavje se je zgodilo šele te dni. Prvega junija je namreč ena najbolj znanih zvezdniških lepotic dopolnila 50 let. Pravi, da teže te številke ne čuti niti ne bo dovolila, da bi vplivala na njene načrte. "Polna sem energije. Moj mož je star 33 let in vem, da imam več energije od njega. Rojstni dan ne bo spremenil ničesar. Moje strasti ostajajo iste - rada potujem in sem na voljo svoji družini," je dejala nekaj dni pred abrahamom.

Dolgo je veljala za najbolj znanega angelčka z revij Victoria's Secret, tudi ko je slovita krilca zamenjala s pentljo.
Profimedia

Nikoli ni izdala Victorijine skrivnosti

Ob okroglem rojstnem dnevu se spodobi na kratko preleteti pestro življenje in kariero ženske, ki velja po Claudii Schiffer za drugo najbolj znano nemško manekenko. Slavna svetlolaska je manekenka, televizijska voditeljica, producentka in poslovna ženska. Leta 1998 se je pojavila na naslovnici Sports Illustrated Swimsuit Issue in bila prva nemška manekenka, ki je postala angelček znamke Victoria's Secret. Po uspešni manekenski karieri je postala voditeljica in sodnica šova Nemški top model in resničnostnega šova Project Runway, ki ji je leta 2008 prinesel emmyjevsko nominacijo in leta 2013 nagrado za najboljšo voditeljico resničnostnega šova. Za emmyja je bila nominirana kar šestkrat. Delala je kot predstavnica podjetij Dannon in H&M ter se je pojavila v številnih reklamah za McDonald's, Volkswagen in druge velike znamke. Leta 2009 je postala ambasadorka punčke Barbie, ki je takrat praznovala 50-letnico obstoja na trgu. Kot priložnostna igralka se je pojavila v številnih filmih, tudi v Hudičevki v Pradi, Seksu v mestu in Razočaranih gospodinjah. Veliko pozornosti je pritegovala tudi kot sodnica v priljubljenem šovu Amerika ima talent.

Za njo so zelo donosna leta. Maja 2011 je revija Forbes ocenila njen letni zaslužek na okoli 20 milijonov ameriških dolarjev. Bila je druga najbolj dobičkonosna manekenka tistega leta. Leta 2008 je postala ameriška državljanka, a je nemško državljanstvo obdržala.

Lepa hči Leni je šla po maminih manekenskih stopinjah. Nad njunim poziranjem v spodnjem perilu so se nekateri zgražali.
Profimedia

Odraščala je v idiličnem Bergisch Gladbachu, mestu blizu Kölna v Nemčiji. Je hči frizerke Erne Klum in Güntherja Kluma, izvršnega direktorja kozmetičnega podjetja. Prijateljica jo je prepričala, da se je prijavila na državno tekmovanje modelov z naslovom Model 92. Izmed 25.000 tekmovalk je bila Klumova 29. aprila 1992 izbrana za zmagovalko, Thomas Zeumer, izvršni direktor agencije Metropolitan Models New York, ji je ponudil pogodbo za manekensko delo v višini 300.000 dolarjev. Kmalu je zablestela na naslovnicah francoskih, nemških, portugalskih in španskih izdaj revije Vogue, pa tudi Elle, InStyle, Marie Claire, Glamour in ruskega Harper's Bazaarja. Ves svet se je vanjo zatreskal, ko se je pojavila na naslovnici Sports Illustrated Swimsuit Issue in na modnih revijah prestižne znamke spodnjega perila Victoria's Secret, na katerih je nosila angelska krila.

Victorijin angelček je bila v letih 2002, 2006, 2007, 2008 in 2009. Prvega oktobra 2010 je New York Post v svoji razvpiti tračarski rubriki Page Six razkril, da se od znamke Victoria's Secret poslavlja. "Vse dobre stvari se morajo enkrat končati. Vedno bom imela rada Victorio in nikoli ne bom izdala njene skrivnosti. Bilo je naravnost čudovito!" je dejala ob slovesu.

Na modni sceni ni imela zgolj oboževalcev. Tako je pokojni nemški modni car Karl Lagerfeld nekoč ob omembi njenega imena le vzvišeno skomignil z rameni in dejal, da je ne pozna in da je ne pozna niti njegova muza Claudia Schiffer, saj Heidi Klum ni nikoli delala v Parizu, s čimer je želel poudariti, da je na modni sceni povsem nepomembna in preveč pretirana za resno modo. Leta 2009 se je Lagerfeld strinjal z nemškim oblikovalcem Wolfgangom Joopom, ki je menil, da Klumova ni manekenka za na pisto, saj naj bi bila "preprosto pretežka in prsata".

Heidi Klum pravi, da je na svoje telo zelo ponosna in da je po duši nudistka.
Profimedia

Starši so ji privzgojili nudizem in ljubezen do telesa

Leta 1997 se je poročila s stilistom Ricom Pipino. Par se je ločil leta 2002. Marca 2003 je začela razmerje s Flaviem Briatorejem, italijanskim generalnim direktorjem Renaultove ekipe formule ena. Decembra je naznanila, da je noseča. Kmalu zatem sta se razšla in Heidi se je začela dobivati z glasbenikom Sealom. Maja 2004 je v New Yorku rodila hčerko Leni. Seal je bil prisoten tudi med porodom. Sama je večkrat poudarila, da Briatore ni del njenega življenja in da je zanjo Lenin oče Seal. Manekenka in pevec sta se istega leta zaročila na ledeniku v Whistlerju v Britanski Kolumbiji in se poročila 10. maja 2005 na plaži v Mehiki. Skupaj imata tri biološke otroke. Novembra 2009 je Heidi Klum prevzela Sealov priimek in v dokumentih postala Heidi Samuel, Seal pa je posvojil Leni. Zvezdnika sta slovela po tradiciji vsakoletnega obnavljanja poročnih zaobljub pred družino in prijatelji. Na neki točki sta to naredila zadnjič, saj sta leta 2012 sporočila, da se po sedmih letih zakona ločujeta. Sledilo je živahno obdobje zmenkarij, med drugim je Heidi ljubimkala s svojim telesnim stražarjem Martinom Kirstenom, leta 2014 je začela hoditi z galeristom Vitom Schnablom. Razšla sta se leta 2017 po treh letih zveze. Nato pa ... velika ljubezen.

Velika ljubezen. Heidi Klum in njen mož Tom Kaulitz veljata za enega najlepših parov na sceni.
Profimedia

Maja 2018 je Heidi razkrila, da je že nekaj časa v razmerju s kitaristom svoj čas mednarodno zelo uspešne nemške skupine Tokio Hotel Tomom Kaulitzem. Skupaj sta se pokazala tudi v Cannesu. Na predbožični večer, decembra 2018, po približno enem letu zveze, je Heidi na svojem instagramu objavila, da sta s Kaulitzem zaročena, in objavila fotografijo prstana. Zasebno se je z njim poročila februarja 2019, poročna zabava pa je bila avgusta na jahti Christina O v Italiji.

Heidi Klum pogosto videvamo tudi na fotografijah, na katerih je skoraj gola. V intervjuju za Ocean View je dejala, da je po duši nudistka. "Odraščala sem zelo svobodno, nisem se skrivala ali se počutila negotovo glede sebe ali svojega telesa. Tako kot rada nosim lepo spodnje perilo in oblačila, obožujem tudi, da na sebi ne nosim preveč. To je občutek svobode, ki ga poznam že od otroških let, ko sem odraščala v Nemčiji. Starša se nikoli nista skrivala pred mano, ko sta se preoblačila. Ko smo šli na plažo, se je moja mama sončila zgoraj brez," pravi Heidi, katere osebno premoženje danes ocenjujejo na okoli 160 milijonov dolarjev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta