(INTERVJU) Gregor Ravnik, zmagovalec MMS: Operni pevec preglasi vse instrumente orkestra

16.07.2023 04:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Torek bo vedno spomin na zmago, na morje, melodije, sonce - in mi bo še bolj prirasel k srcu," pravi Gregor Ravnik, letošnji zmagovalec Melodij morja in sonca.
"Torek bo vedno spomin na zmago, na morje, melodije, sonce - in mi bo še bolj prirasel k srcu," pravi Gregor Ravnik, letošnji zmagovalec Melodij morja in sonca.
Tjaša Barbo
To je bil njegov tretji nastop na Melodijah morja in sonca - in kot pravijo, v tretje gre rado. Tokrat je bil okronan z zmago.

"Lepo je, da se je to zgodilo pred mojim domačim občinstvom, saj sem tudi jaz Primorec, iz Ankarana - in nekaj posebnega je zmagati doma," razmišlja Gregor Ravnik, operni pevec in zobozdravnik, ki je že pd otroštva sanjaril, kako bo nekoč stal na odru portoroškega Avditorija. "Melodije morja in sonca je eden lepših festivalov, saj prinaša veliko druženja z glasbenimi kolegi, prijetno vzdušje, povežemo se in se spodbujamo. Že iz otroških let se spominjam, da so bile Melodije priznan dogodek z legendarnimi slovenskimi glasbeniki in tekmovalne pesmi so bile vedno lepo sprejete med poslušalci. Še leta dolgo so se prepevale in nekatere celo postale zimzelene."

"V Ljubljano sem prišel na študij dentalne medicine. Najboljša opcija, da zraven gojim še petje, je bila, da se vpišem še na akademijo za glasbo. Vesel sem za to odločitev. Sicer pa me je v mladosti, sploh skozi gimnazijska leta, zelo zanimalo naravoslovje. Nekoč mi je nekdo omenil, da je zobozdravstvo lahko zelo kreativno - in poglobil sem se ter ugotovil, da je res. Pravzaprav nas ni malo študentov medicine ali dentalne medicine, ki smo povezani tudi z glasbo. Mislim, da gresta medicina in glasba lepo druga z drugo," je med drugim o svojih kariernih poteh povedal pevec.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta