Velika nagrada 42. festivala Melodije morja in sonca v roke Gregorja Ravnika

D.Ži
09.07.2023 00:02

Program sta povezovali Lorella Flego in Bernarda Žarn, sovoditelja pa sta bila Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač. Če so prejšnja leta stavili na belino, smo letos videli pravi pisani modni karneval.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bernarda Žarn in Lorella Flego sta se preoblekli neštetokrat in tekom večera žareli v vseh mogočih barvah, tudi rdeči, rožnati in mornarsko modri. 
Zen

Poletno, razigrano, z veliko preoblačenja, presenetljivo malo beline, veliko barvami in nekaj skladbami, ki jih bomo morda še kdaj slišali. V amfiteatru Avditorija Portorož so izpeljali 42. izvedbo festivala Melodije morja in sonca. Veliki zmagovalec večera je postal odličen Gregor Ravnik, brez dvoma trenutno eden najbolj slovenskih moških vokalistov, s skladbo Torek. 

Nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo sta prejela BosaZnova za skladbo Običajen par, za najboljšo glasbo pa zasedba Bomb Shell za skladbo Potujem. Nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja je prejela skupina BOOOM! (Portoroško sonce).

Za nagrade se je potegovalo 14 skladb oziroma izvajalcev. O veliki nagradi so odločali tudi gledalci v Avditoriju in pred TV ekrani. Spremljevalni program je bil posvečen preminulima večkratnima zmagovalcema festivala Danilu Kocjančiču in Enzu Hrovatinu.

Po nastopu lanskih zmagovalk Tinkare Kovač in Anike Horvat je tekmovalni del začel Simon Vadnjal s skladbo Prizma. Za njim so se zvrstili Saša Lešnjek (Tipi z jeepi), BosaZnova (Običajen par), Marijan Novina (Zgodba ribiča), RiNa (Ko dan zaspi), Žigan Krajnčan & Teo Collori (Jadra), Stela Sofia (Sebe daj), Bomb Shell (Potujem), Alya Elouissi (Valovim), BOOOM (Portoroško sonce), Annia (Na pol poti), Boštjan Velkavrh (Za druge in zase), Ani Frece & Hotel za srečo (Razvajenka) in na koncu Gregor Ravnik (Torek).

Veliko nagrado MMS so podelili po glasovanju, pri katerem so enakovredno sodelovali javnost s telefonskim glasovanjem, občinstvo v Avditoriju, žirija radijskih postaj in strokovna žirija. Strokovna žirija je podelila še tri nagrade, in sicer za najboljšo glasbo, najboljše besedilo in nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja. Nagrade so bile tudi denarno ovrednotene.

Program sta povezovali Lorella Flego in Bernarda Žarn, sovoditelja pa sta bila Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač. Po koncu tekmovalnega dela in pred podelitvijo nagrad so o Lea Sirk, Eva Boto, Slavko Ivančić in Tulio Furlanič izvedli program, posvečen spominu na Danila Kocjančiča in Enza Hrovatina. Spremljal jih je MMS bend pod vodstvom Tomija Puriča.

Blagovna znamka Melodije morja in sonca je last Občine Piran, ki organizacijo zaupa svojemu javnemu zavodu Avditorij Portorož. Soorganizator je RTV Slovenija, ki zagotavlja tudi televizijski in radijski prenos.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta