Je pogosto tudi na vašem krožniku? Od kod navdušenje za cesarsko zelenjavno mešanico

Ana Lah Ana Lah
05.06.2022 04:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za tri kilograme sveže zelenjave, ki je v cesarskem miksu, bi odšteli okrog 5,5 evra, za tri kilograme zamrznjene mešanice pa dvanajst evrov.
Za tri kilograme sveže zelenjave, ki je v cesarskem miksu, bi odšteli okrog 5,5 evra, za tri kilograme zamrznjene mešanice pa dvanajst evrov.
Profimedia
Že vsaj pol svojega življenja se sprašujem, zakaj se na slovenskih krožnikih tako pogosto kot zelenjavna priloga zraven sklede solate pojavlja mešanica zelenjave, ki se ji reče cesarski miks. Saj veste, rebrasti kolobarji korenja, cvetača in brokoli. Za dobro mero mora biti kar se da razkuhana, kar je pričakovano ob dejstvu, da je zamrznjeno zelenjavo te vrste pač nemogoče skuhati al dente (na zob). Dodatek masla je že razkošje. Pa da ne bo pomote, če dobim te vrste zelenjavo postreženo, jo bom vzela in pojedla. A takšna zelenjava ne samo da je brez okusa in teksture, ima tudi bore malo hranilnih snovi. To je praktično mrtva zelenjava.

Zakaj je torej del železnega repertoarja v menzah in restavracijah, kjer sicer pripravljajo dobro meso ter krompirjeve priloge, in v domačih kuhinjah?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta