Kdaj bomo čagali, če ne zdaj?!

Aljoša Stojič
20.06.2021 05:00
Z dobrimi novicami imamo na Večeru slabe izkušnje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ko smo pred dobrimi dvajsetimi leti na prvi strani časnika uvedli rubriko Dobra novica, ta na dolgi rok ni mogla preživeti, ker je bilo zares dobrih novic doma in po svetu že na prelomu tisočletja premalo, da bi uspešno polnili to sicer kratko rubriko. Eno tako trdo petletko smo sicer vzdržali s pozitivo, ki jo je krasil nasmešek (ki bi mu danes rekli smeško ali smajli). Pozor, to je bila udarna "dobra novica" na 20. junija dan leta 2000: "Gospodarska klima v Sloveniji se je junija po ugotovitvah državnega statističnega urada precej izboljšala. Kazalec gospodarske klime, ki z izjemo aprila raste že od začetka leta, se je junija močno zvišal. Nadaljevala se je tudi rast kazalca zaupanja v predelovalni dejavnosti ...." Leta 2000 se nam je očitno zdelo, kot da lahko (vsesplošna) klima v državi samo še raste. Pa smo se malce ušteli.

A glej ga zlomka, ta teden se je sočasno s koncem epidemije nabralo še nekaj res dobrih novic. Arena Puskas je v torek sprejela 55.662 gledalcev, ki so ploskali Ronaldu. Torej se je na osrednji nogometni stadion v Budimpešti vrnil optimizem iz "povojnega obdobja", ko so 1953. postavili glomazni Nepstadion (Ljudski stadion), ki je sprejel tudi 100 tisoč gledalcev.

Valeta je uspela nepričakovano dobro glede na epidemiološko sliko izpred treh mesecev. Naši devetošolci so si v mariborskem klubu uprizorili nepozabno zabavo z noro dobrim didžejem, ki se je ne bi sramovali niti v Wuhanu, od koder so nam v zadnjem letu s slikami in posnetki navdušene koncertne množice polnili umirajoče upanje, da bo tudi pri nas nekoč zasvetila luč na koncu tunela. Zdaj sveti! Čagalo se je za nazaj in za naprej, ker nikoli ne veš, kdaj bo vrag spet odnesel šalo. So si pa zaslužili takšno slovo od šole, ker so si dovolili v ponedeljek vrtati po nosu do možganov in bili na testu - hura! - vsi po vrsti negativni; kot so šolo vsi končali pozitivni.

Tretja dobra novica je ta, da se bo večina Slovencev v prvem letošnjem vročinskem valu razživela. P kot piknik, potep ali popotovanje, C in T pa sta itak stalno v nahrbtniku. Kdaj torej, če ne zdaj?!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.