Mlada tribuna v Ljudskem vrtu

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
06.06.2021 05:00
Na zahodu nekaj novega.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Pred 80 leti so na Manhattnu zgradili najvišji nebotičnik na svetu, Empire State Building, ki je (s stolpičem in anteno na vrhu) v višino meril 443 metrov. Gradili so ga 410 dni, v povprečju so stolpnico vsak dan dvignili za dober meter. Zahodno (staro) tribuno Ljudskega vrta so z moderno tehnologijo gradili (obnavljali) približno enako dolgo, dobro leto dni. Vem, da obnova ni bila preprosta, in opažam, da je zahodna tribuna v novi preobleki prelepa (z ohranjenim prepoznavnim starim lokom). A škoda, da že na tekmi EP-ja med Španijo in Hrvaško v ponedeljek ni sprejela gledalcev, ker bi bil "ponos" župana Saše Arsenoviča gotovo še večji. Vsaka gradnja (obnova) s seboj prinese nepredvidljive, a ne nepremostljive ovire, pri nas pa vselej tudi dodatne stroške - izvajalčevi stroški so s 6,2 milijona evrov vmes poskočili na okroglih osem. A napis GRADBIŠČE na stičišču zahodne in južne tribune med nogometnim EP-jem ni bil v okras dogodku, kot nikomur ne bi smel biti v ponos - ne izvajalcem, ne mestu, ne županu. Ne iščemo dlake v jajcu, nikakor ne, žal nam je le, da je v tem jajcu dejansko bila dlaka, ki se bi ji dalo zlahka izogniti. Le malo več zagnanost in volje pri delu in bi bilo vse postorjeno pravočasno in tiptop do prvega sodnikovega žvižga.

Organizatorji Uefinega tekmovanja v Mariboru si sicer zaslužijo visoko oceno in pohvalo. Točno 1870 gledalcev se nas je zbralo v ponedeljek na preostalih treh tribunah. Seveda smo načeloma smeli vstopiti le tisti z izpolnjenimi PCT-pogoji. Nisem sicer prepričan, ali smo pogoje izpolnjevali vsi, me pa to v bistvu niti ne zanima, ker je znanec ravnokar zbolel deset dni po cepljenju. Brezplačno testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 na dveh točkah okoli stadiona je bilo zadetek v polno, še četrt ure pred tekmo se je pred južno tribuno vila vrsta "zamudnikov".

​Summa summarum smo lahko zadovoljni, da so se gledalci vrnili na tribune, da je zahodna tribuna (skoraj povsem) nared in da je Maribor gostil dogodek, ki bi v normalnih časih po številu gledalcev prekosil Zlato lisico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.