Korito na kolesih

Artur Švarc
18.06.2023 02:00

Ideja plastične karoserije v obliki škatlastega korita, iz katere nastane avto, ni vezana le na mehari.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rodeo je bil narejen na osnovi katrce, a je bil precej manj uspešen od meharija.
Wikipedia

Čeprav je bil mehari narejen iz ABS-plastike, na katero so potem namontirali vse drugo, da bi dobili preprost in vsestranski avto, Citroen ni bil edini in ne prvi s takšno idejo. Saj ko se ozremo na to plastično korito, je jasno, da je tu funkcija daleč pred vsem drugim, sploh pa pred varnostjo. Danes kaj takega ne bi moglo zapeljati na ceste. Sploh, ko na youtubu najdeš oglas, v katerem mehari brez strehe, vrat in sprednje šipe drvi po peščeni obali skozi valove, na njem pa sedijo štirje vzhičeni in mahajoči možakarji, je jasno, da sledi le še naslov v črni kroniki. Ampak ja, tovrstna poenostavljena vozilca avtomobilizem spremljajo ves čas.

Mini moke je preoblečeni mini morris in je bil močno priljubljen v deželah britanskega imperija.
Wikipedia
Volkswagen typ 181, štirivratni "poletni" avto, sprva narejen za nemško vojsko
Wikipedia

Eden takih je mini moke ali "mula", ki ga je prav tako zasnoval sir Alec Issigonis, oče minija. Že v startu je načrtoval nekaj bolj robustnega in preprostega z minijevo mehaniko, sam moke pa rahlo spominja na ameriškega jeepa willysa. Avto so izdelovali od leta 1964, licenčno po celem svetu, sploh v nekdanjih britanskih kolonijah, nazadnje pa je iz delavnic zapeljal leta 1993 na Portugalskem in tako preživel meharija. Od njega je bil s tremi metri za še pol metra krajši, še vedno pa je zelo priljubljen kot poceni avto za najem v eksotičnih državah in na Karibih.

Mehari je skočil na val korit na kolesih isto leto kot Volkswagen s svojim type 181, štirivratni kabriolet, imenovan tudi Kurierwagen. Sprva ga je VW izdeloval za nemško vojsko, potem pa so od 1971 naredili tudi kakih 90 tisoč primerkov za civilno uporabo. Avto se je izpel leta 1983, mehaniko pa si deli, pa saj ni treba ugibati - s hroščem in bu​som. V ZDA je bil še posebno priljubljen v Kaliforniji in so ga imenovali Thing, stvar.

Citroen je z meharijem seveda vzbudil zavist tudi na drugi strani domačega francoskega plota, kjer so pri Renaultu staknili glave in samo dve leti za meharijem naredili model Rodeo. Renault rodeo je za tovarno izdelovalo podjetje ACL in je dal od 1970 do 1987 kar tri generacije. Mehaniko je rodeo prevzel od katrce, njegova karoserija pa je bila narejena iz poliestra, narejenih pa je bilo samo 60 tisoč primerkov, saj nikoli ni zapeljal iz sence dve leti starejšega meharija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta