Ni vse v velikosti. Manjše prsi imajo veliko prednosti

Denis Živčec Denis Živčec
15.01.2023 04:00

Manj je več. No, ne vedno, je pa praktično. O tem, zakaj je imeti mini košarice včasih blagoslov, razmišlja duhovita avstrijska kolumnistka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nakup nedrčka za majhno oprsje? Mala malica.
Profimedia

Ni vse v velikosti in že star modni napotek nas opominja, da je manj pogosto več. Ljudje smo čudna vrsta, ki je le redko zadovoljna s tistim, kar nam narava podari. Trava je na sosedovi strani meje pač vedno videti bolj zelena, tako si veliko moških želi imeti večje mišice, več centimetrov telesne višine, manjši trebuh in kak dodaten centimeter ... kjerkoli pač že. Hkrati na milijone žensk sanja o tem, da bi imele manjše/večje zadnjice, ožje/širše boke in večje/manjše prsi. Velika oprsja so tudi v medijih deležna veliko pozornosti, manjša pa pogosto neupravičeno ostanejo v njihovi senci. In prav prednostim majhnega oprsja so se te dni v zanimivem članku posvetili v priljubljeni avstrijski reviji Wienerin, kjer je avtorica Jessica O. Mayr razmišljala, zakaj je vesela, da ima manjše prsi.

Karkoli že kupite, vedno se nedrček da po potrebi z nečim napolniti.
Profimedia

Nemoteno se lahko uležete na trebuh

Preden kritizirate velikost svojega oprsja, se spomnite, da obstaja veliko stvari, zaradi katerih so majhne prsi odlične in zaradi katerih jim ženske z velikimi prsi skromnejšo košarico celo zavidajo. "Na srečo so moje prsi majhne in skromne," poje popzvezdnica Shakira v svoji uspešnici Whenever, Wherever. Prav ima. Majhne prsi so lepe in praktične. Čeprav filmski ustvarjalci že dolgo časa zavajajo ženske s košaricami A ali B, češ da morajo za seksi videz biti kot Pamela Anderson, gre v resnici za kup neumnosti. Prsi so dobre in lepe takšne, kot so.

"Seveda bi bilo lepo popolnoma izpolniti večerno obleko. A za to obstajajo nedrčki push-up in triki za ličenje. In veste, kaj? Ženske, ki imamo košarico manjšo od C, lahko z veliko domišljije slečemo nedrček in se nemoteno uležemo na trebuh. Čudovito! Razkošje, ki ga naše prijateljice z velikim oprsjem nimajo. Vsaka ženska, ki je bila blagoslovljena z majhnim oprsjem, pozna prednosti in slabosti tega," piše avtorica. In kaj je še ugotovila?

Da gumbi niso ovira. Ste kdaj pomislili, da česa ne morete obleči, ker bi lahko zaradi obilnega oprsja na bluzi odleteli gumbi? Z majhnimi oprsji gre dobro z roko v roki skoraj vsak top. "Do te ugotovitve boste prišli najkasneje takrat, ko si boste skušali nadeti nov top z menstruacijskimi joški. Boj je resničen!" piše. Nasploh je navdušena nad svojim oprsjem v času mesečnega perila. "Najboljša in morda edina dobra stvar pri menstruaciji so menstruacijski joški. Bolj okrogli, večji in lepši niso nikoli. Enkrat na mesec naše prsi zrastejo za vsaj eno velikost košarice in to nam je všeč!" meni.

Veliko oprsje lahko včasih prinese tudi velike bolečine. Majhne dojke manj obremenjujejo hrbtenico.
Profimedia

Brez potenja tam spodaj

Nakup nedrčka je manj zapleten. Tudi če nikoli ne veste natančno, kakšno velikost košarice imate, lahko vedno najdete pravi nedrček za majhne prsi. In tudi če se kateri od njih ne prilega pravilno, lahko po potrebi napolnite prevelik nedrček ali pa ga nosite takšnega, kot je, saj vrhnja oblačila to zakrijejo in nedrček držijo k telesu. Obstaja seveda še ena možnost: lahko nedrčka sploh ne nosite. "In to sploh ni pomembno. Vaše prsi ostanejo v formi in vas pri teku prav nič ne motijo. Skorajda ni boljšega občutka kot izpustiti dojke iz mini zapora. Naš moto je: Osvobodite bradavice!" piše kolumnistka. Seznamu prednosti majhnih dojk ni videti konca, tako se njihove lastnice skoraj nikoli ne srečajo s fenomenom, ki je na svetovni modni sceni znan kot "underboob sweat". Gre za pot, ki se nabere pod veliko dojko. "Kaj je to? Se včasih potite pod prsmi? Ne? Tudi jaz ne. Pojma nimam, o čem ženske z velikim oprsjem vedno tarnajo. Poleti so z velikimi oprsji očitno križi in težave, saj se ženske ne potijo samo pod pazduho, ampak tudi pod oprsjem," piše.

Tudi hrbtenici je z manjšimi košaricami lažje, saj je teža velikih dojk ne obremenjuje. Nekoliko manj laskav je sicer "oversize" trend prevelikih oblačil. Zelo udobna so in v modi, a se majhne prsi v njih hitro izgubijo, kar gre marsikateri ženski na živce. "Včasih se zdi, kot da dojk sploh nimamo. Kar v resnici tako ali tako ni pomembno, ampak gre za princip!" piše Jessica Mayr.

Image: 514022729, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: no
Profimedia

Opravite z idejo Obalne straže

In potem so tukaj še stopnice. "Ste že kdaj tekle za avtobusom ali podzemno z joški, ki so vam udarjali ob obraz? Ali ste hodile po stopnicah, medtem ko so vaše prsi nihale v vse smeri? Dvakrat lahko ugibate, ali se mi je to že zgodilo," duhovito dodaja. Všeč ji je, kako lepo se njenim prsim prilegajo športni nedrčki, zlasti med gibanjem, tudi na plaži ima kakšno skrb manj, saj je ni treba skrbeti, da bi obilna dojka pobegnila iz bikinija. Oprijete kopalke sicer že tako drobno oprsje še dodatno sploščijo, a se s tem ne obremenjuje, saj je z idejo, da bo kdaj videti kot iz Obalne straže, že davno opravila. "Želja po velikem oprsju: Nimam je! Šalim se. Želja po velikih dojkah pride in mine. Kajti takoj ko se boste sprijaznile s skromnim obsegom oprsja in pomislile "Saj niso tako majhne", vas bo prijateljica (ali sodelavka) z velikim oprsjem spomnila, kako majhne so pravzaprav vaše prsi v resnici," sklene avstrijska kolumnistka.

Z modrčkom ali brez njega? Komu mar! Majhno oprsje je zmeraj v formi.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta