Osupljiva Ashley Graham: Ženska, ki ponosno nosi svojih sto kilogramov

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
14.05.2023 03:00

Najbolj znana manekenka močnejše postave pravi, da se v svoji koži počuti odlično. Je tudi mama treh otrok in nosilka laskavega naziva najbolj seksi ženske na svetu po izboru ameriške moške revije Maxim.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ashley Graham se dobro počuti tudi v kopalkah, ne nazadnje je tudi manekenka za spodnjo perilo.
Profimedia

Ashley Graham, najbolj znana manekenka močnejše postave na svetu, se ne ozira na to, da jo nekateri ves čas kritizirajo zaradi odvečnih kilogramov, ampak samozavestno nosi izzivalna oblačila in s tem nagovarja tudi druge, da kilogrami niso ovira za lepoto in privlačnost. Da bi morali sebe sprejeti takšne, kot smo, in poudariti svoje atribute, sporoča 34-letnica predvsem pripadnicam nežnejšega spola, ki so danes pogosto zelo obremenjene z modnimi trendi, katerih sinonim so pretirano suha dekleta.

Da se Američanka nima česa sramovati, prav nasprotno, da zna nositi vsak odvečni kilogram na sebi, so bili mnenja tudi bralci priljubljene moške revije Maxim, saj so Grahamovo v kategoriji stotih ameriških lepotic razglasili za najbolj seksi žensko na svetu, aktivno v svetu zabave, športa in pop kulture. Na vprašanje, zakaj so med veliko bolj vitkimi konkurentkami izbrali prav plus size manekenko, ki ne skriva, da tehta sto kilogramov, so v uredništvu revije pojasnili, da je Grahamova hodeča umetnina. Ne da samo navdušuje s svojim stilom in samozavestjo, temveč tudi na vsakem koraku opominja na to, da je lahko vsak človek po svoje lep in da so predsodki do debelih ljudi problem sodobne družbe. Če nekdo ni po merilih modne industrije, še ne pomeni, da ne more biti privlačen, so zapisali v pojasnilu. "Če bi bil Botticelli (italijanski slikar, op. p.) danes živ, bi bila ona njegova Venera."

Ameriška manekenka je gostja številnih modnih prireditev in drugih zabavnih dogodkov in povsod poskrbi, da je opažena.
Justin Lane

Na instagramu ima Ashley več kot 20 milijonov sledilcev. Vsakodnevno objavlja fotografije v drznih oblačilih, ki si jih upajo nadeti samo ženske s popolnimi merami. Bikini, čipkasto spodnje perilo, oprijete obleke, mini krila - v vsem se počuti odlično, in kot pravi, predvsem lepo. Z debelostjo je imela težave že kot otrok, vendar ji je mama venomer prigovarjala, da je lepa, ker je lepo njeno srce. Prav to pa skuša zdaj dopovedati svojim sledilcem, predvsem pa tiste z obilnejšo postavo opominja, naj se ne ozirajo na zlobne komentarje drugih. Sama jih je bila namreč v svojem življenju deležna že nič koliko.

"Ljudje me pogosto sprašujejo, kako sem lahko samozavestna, če pa imam kar nekaj kilogramov preveč. Pogosto tudi komentirajo moj stil oblačenja. Se pač rada oblačim izzivalno. Zakaj se ne bi smela? Samo zato, ker nosim konfekcijsko številko 16, tehtam sto kilogramov, še ne pomeni, da bi morala svoja telo skrivati za širokimi oblačila. Navsezadnje zunanji videz ni vse. Tisto, kar nosimo v sebi, je prava lepota," je prepričana Američanka, ki upa, da se bodo lepotni ideali sčasoma spremenili, saj negativno vplivajo predvsem na mlade in v družbi ustvarjajo stereotipe. "Resnično upam, da bo naslednja generacija deklet spoznala, kaj je prava samozavest in kako vredne so v resnici. Da ne bodo več dovolile, da jim modna industrija vsiljuje ideale, ki pogosto to tudi niso, ampak se bodo zgledovale po povsem običajnih ljudeh, ki niso tako popolni, a so kljub temu privlačni in lepi."

Ena najbolj plačanih manekenk na svetu je tudi mamica treh otrok.
Profimedia

Da se lahko brez sramu postavi ob bok vsem njenim vitkim kolegicam, manekenkam, ki imajo polovico njene teže, dokazuje na številnih modnih dogodkih. Nedavno je denimo zablestela na tednu mode v Parizu, kjer se je pojavila na modni reviji luksuzne pariške modne hiše Balmain. Ob tej priložnosti je oblekla ultra moderen vijoličen krznen plašč - obuta v črne škornje Gucci in oblečena v mini oblekico, ki je komaj zakrila vse njene bujne obline, je poskrbela, da so bile vse oči tisti večer uprte v njo. In če je od večine požela čestitke, češ da je videti naravnost odlično, se jih je vendarle našlo nekaj, ki so se obregnili ob njen izzivalni stil oblačenja, ki so ga označili za neestetskega, celo vulgarnega. Vendar jim je manekenka zabrusila, da je to njihov problem in da očitno tisti, ki pljuvajo po njej, niso zadovoljni sami s seboj in svojim stilom oblačenja.

Američanka je od leta 2010 srečno poročena z Justinom Ervinom, s katerim sta bila pred poroko v celibatu. Njuna odločitev, da pred usodnim da ne bosta imela spolnih odnosov, je mnoge v ZDA presenetila, saj odstopa od sodobne prakse. "Štiri mesece po tem, ko sva se spoznala, mi je Justin rekel, da sem mu zelo všeč in želi biti moj fant. Priznam, nekaj časa sem oklevala. Morda tudi zaradi tega, ker je bil najin prvi poljub grozen. No, Justin je še danes mnenja, da se ne poljubljam dobro," je v intervjuju za Fox News izjavila Grahamova. Drugi razlog za oklevanje pa je bilo njeno prvo razmerje, ki ga je imela kot 16-letna deklica. Takrat se je zapletla s starejšim moškim, ki jo je silil k spolnim odnosom. Najprej je bil prijazen, delil ji je komplimente, nato, ko ga je zavrnila, pa ji je zabrusil, da je debela kot njegova mama. To je omajalo njeno samozavest. Od takrat v moških ni iskala partnerja za resno zvezo, temveč zgolj za zmenek in skok v posteljo.

"Ljubim žive barve, izražajo moj karakter."
Profimedia

"Spala sem s polovico New Yorka," prizna Grahamova. Tja se je preselila iz rodne Nebraske, da bi se preizkusila na modnih brveh. Začetki v modni industriji so bili težki, se spominja danes. Predvsem zaradi tega, ker so se mnogi norčevali iz njenega videza, jo poniževali in zasmehovali. A tudi negativna reklama je lahko dobra reklama, meni ena najbolj plačanih manekenk na svetu, saj ji je pogosto pojavljanje v modnih revijah in tabloidih prineslo večjo prepoznavnost, nato pa še slavo. Izkazalo se je, da si večina žensk, ki imajo težave z odvečnimi kilogrami, ne želi koščenih manekenk, temveč želijo, da modo predstavljajo ženske z oblinami. In prav Grahamova je po besedah modnih strokovnjakov najbolj primerna oseba za to, da množicam pokaže, da so lahko tudi bolj zajetne ženske privlačne v bikiniju, ozkih oblekah in mini krilcih.

Postala je modni idol številnim ženskam, ki se borijo z odvečnimi kilogrami.
Profimedia

Z uspešnim vstopom v svet mode je spoznala tudi svojega princa na belem konju. Justin Ervin, režiser, producent, snemalec in pisatelj, je tudi oče njunih treh otrok. Grahamova je prepričana, da je celibat, ki sta se ga držala pred poroko, prispeval k medsebojnemu zaupanju in moči njunih čustev. "Moj odnos z Justinom je bil na začetku zveze nedolžen in sladek. Kuhal mi je. Hodila sva na sprehode, uživala v kolesarjenju, šla sva v kino ...," se spominja začetkov svojega srečnega razmerja Grahamova. Slavnemu paru so se v zakonu rodili sin Isaac ter dvojčka Malachi in Roman, Justin Ervin pa se je pred nekaj meseci odločil za vazektomijo, saj je bil zadnji porod za Grahamovo precej boleč. Dvojčka je namreč rodila doma v kadi. Kot je razkrila bralcem revije Glamour, je pri porodu izgubila veliko krvi, nekaj časa pa jo je mučila tudi poporodna depresija, saj svojega doma ni zapustila kar dva meseca.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta