(RECEPT) Fižolovi ocvrtki

Zora Štok Zora Štok
18.10.2020 04:15

Fižolovi ocvrtki oziroma acarajé so ena najbolj priljubljenih uličnih posebnosti Brazilije. Postrežejo jih z omako iz zelenih čilijev. Pripravijo pa jih tudi kot kruhke, prerežejo in nadevajo s pečenimi rakovimi repki. Ponekod osnovni zmesi dodajo mlete ali sesekljane brazilske oreške.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

40 dag suhega črnookega fižola

1 srednje velika čebula

5 dag sušenih rakovih repkov

1 žlička kajenskega popra

sol

dve žlici olivnega olja

olje iz koruznih kalčkov za cvrenje

Fižol grobo zmeljemo v multipraktiku, potem ga namočimo v skledi z vodo. Olupki bodo splavali na vrh in jih odstranimo, če pa je kakšno zrno ostalo v olupku, ga zdrgnemo z rokami, da olupek odstopi. Fižol potem namakamo vsaj štiri ure, najbolje pa čez noč. Odcedimo ga in prelijemo z vročo (nikakor z vrelo) vodo in pustimo namakati, dokler ni toliko mlačen, da ga lahko obdelamo z rokami. Rakove repke damo v posodo in prelijemo z vodo ter zavremo, jih odcedimo, dobro osušimo in na hitro prepražimo na olivnem olju.

V multipraktik damo dobro odcejen in očiščen fižol, rakove repke in čebulo ter zmeljemo v gladko zmes. Prestavimo jo v skledo ter popopramo in posolimo (previdno, ker so slani že raki). Če je zmes premokra in ne moremo oblikovati kroglic, dodamo malo tapiokine moke. Oblikujemo kroglice ali podolgovate polpete in jih do zlato rjave barve cvremo v olju, potem jih odcedimo na papirnatem prtiču.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta