(RECEPT) Palačinke Hortobagy

Zora Štok Zora Štok
13.02.2021 04:40
Palačinke Hortobagy so dobile ime po narodnem parku Hortobagy, ki leži v vzhodnem delu Madžarske in je tudi vpisan na Unescov seznam svetovne naravne dediščine.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

12 palačink

75 dag golaža iz teletine

0,5 dl kisle smetane

2 dag moke plus 5 dl kisle smetane

Pripravimo testo iz 24 dag moke, dveh jajc, dveh decilitrov mleka in malo soli ter spečemo palačinke. Iz 75 dag teletine, 30 dag čebule, mlete rdeče paprike, malo sesekljanega paradižnika in paprike ter drugih začimb (sol, poper, česen) pripravimo golaž, tako da najprej na masti prepražimo čebulo, naj ne porumeni preveč; potem dodamo mleto papriko in na kocke narezano meso, premešamo in pražimo, da se meso lepo zapeče. Nato dodamo sol, paradižnik in papriko ter ostale začimbe, dolijemo malo vode in v pokriti posodi na zmernem ognju dušimo, dokler se meso ne zmehča. Občasno premešamo in po potrebi dolijemo malo vode.

Meso potem vzamemo iz omake in ga drobno sesekljamo, potem ga vmešamo v tretjino omake od golaža in dodamo 0,5 dl kisle smetane. Razmešamo in na zmernem ognju kuhamo, dokler se omaka ponovno ne zgosti. To zmes porazdelimo na palačinke, levi in desni rob zapognemo čez nadev in zvijemo. Moko in 5 dl kisle smetane gladko razmešamo in damo v preostalo omako od golaža in s tem prelijemo palačinke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta