(RECEPT) Panelle

Zora Štok Zora Štok
24.12.2020 04:15
Panelle so priljubljen prigrizek na Siciliji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Profimedia
Profimedia

Potrebujemo:

40 dag moke iz čičerike

1,2 l vode

sol, poper

2 šopka listov peteršilja

olje za cvrenje

V globoki skledi zmešamo moko s soljo in poprom, postopoma dolivamo vodo ter mešamo, da nastane gladka zmes brez grudic. Stresemo jo v lonec in na zmernem ognju med nenehnim mešanjem z leseno kuhalnico kuhamo, dokler moka ne vpije vse vode in nastane gosta, kremasta zmes. Umaknemo jo z ognja in dodamo sesekljan peteršilj ter ponovno premešamo. Zmes zlijemo na ravno podlago in jo z lopatko poravnamo, plast naj bo debela okoli 3 mm, pustimo, da se ohladi. Potem jo razrežemo na rombe ali kvadrate s stranicami, dolgimi okoli 5 cm, in jih ocvremo v vročem olju. Odcedimo jih na papirnatem prtiču in postrežemo še tople (a teknejo tudi hladne).

Panelle so priljubljen prigrizek na Siciliji. Nekateri domačini z zmesjo iz čičerike napolnijo prazno konzervo in jo v njej ohladijo. Potem hladno zmes počasi iztiskajo in režejo na tanke kolobarje, te prepolovijo in potem cvrejo panelle kot polkroge.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta