(RECEPT) Sancocho, južnoameriška mesno-zelenjavna juha

Zora Štok Zora Štok
14.08.2021 04:15
Sancocho je ena najbolj znanih kolumbijskih mesno-zelenjavnih juh. Podobne juhe pripravljajo po vsej Južni Ameriki, spreminjajo se le sestavine (namesto govedine ponekod uporabljajo piščanca, svinjino ali ribe).
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

1 kg govedine

4 juke

4 krompirji

3 storži koruze

1 šopek koriandra

sol, poper

4 stroki česna

2 večja korenčka

2 večji čebuli

1/2 manjše glave zelja

2 zeleni banani

2 dl kisle smetane

olje

Meso narežemo na večje kose, koruzne storže prerežemo na tri do štiri kose in oboje damo v večji lonec, zalijemo z vodo in zavremo. Na zmernem ognju kuhamo 30 minut, potem dodamo na večje kose narezan krompir in juko ter zelje. Banani olupimo in narežemo na tri do štiri centimetre dolge kose ter jih dodamo juhi, dodamo še na večje kose narezano korenje. Solimo in popramo ter kuhamo še 45 minut.

Čebulo in česen sesekljamo. Ko se meso zmehča in je zelenjava v juhi kuhana, v ponvi segrejemo maščobo. Dodamo sesekljano čebulo in pražimo, dokler ne postekleni, potem dodamo še česen. Mešamo minuto ali dve, toliko, da česen zadiši, in potem vsebino ponve vmešamo v juho. Nekaj mesa, zelenjave in krompirja postrežemo v skodelici za juho, del pa naložimo na krožnik in postrežemo s kosi avokada in kuhanim rižem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta