(RECEPT) Testenine Ncasciata

Zora Štok Zora Štok
21.11.2021 04:35

Testenine Ncasciata so priljubljena jed na Siciliji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

60 dag mlete govedine

40 dag kratkih makaronov

1 srednje velika čebula

2 manjša jajčevca

0,5 dl belega vina

nekaj listov bazilike

2 dl paradižnikove mezge

sol, poper

olivno olje

10 dag naribanega parmezana

20 dag sira caciocavallo (ali kačkavalja)

Jajčevca olupimo in narežemo na kocke. Natremo jih s soljo in damo na cedilko ter pustimo pol ure, da odteče voda. Potem jih dobro osušimo. V ponvi segrejemo olivno olje, dno posode naj bo povsem pokrito z oljem, saj ga jajčevci veliko vpijejo. Kocke jajčevec zlato hrustljavo opečemo, jih vzamemo iz posode in pustimo, da se odcedijo na papirnatem prtiču.

Testenine skuhamo, vendar naj ostanejo še malo čvrste, in jih odcedimo.

V ponev, v kateri smo pekli jajčevce, po potrebi dodamo malo olja, potem dodamo sesekljano čebulo in jo pražimo, da postekleni. Dodamo mleto govedino in pražimo, da se meso zapeče, potem dolijemo vino in paradižnikovo mezgo, premešamo, solimo in popramo. Na zmernem ognju naj se omaka kuha eno uro, občasno jo premešamo in po potrebi dodamo malo vode.

Sir caciocavallo (kačkavalj) narežemo na manjše trakove. Pekač namastimo in damo vanj testenine, dolijemo omako, dodamo še liste bazilike ter po potrebi še solimo in popramo. Dodamo še na trakove narezan sir caciocavallo in vse skupaj dobro zmešamo. Po vrhu potresemo z naribanim parmezanom in v pečemo 15 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta