Ročne spretnosti Monice Lewinsky

03.10.2021 04:20
Grdih damskih torbic ne oblikuje več, popackano modro obleko je sežgala, a najbolj znana ljubica na svetu se je letos k svoji najbolj znani zgodbi vendarle vrnila.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Objem za zgodovino. Tik preden jo je predsednik "povabil na cigaro". Foto: Reuters
Reutera

Minilo je že več kot 22 let, kar je Monica Lewinsky, najbolj znana predsedniška ljubica na svetu, prestavila svojo linijo modnih torbic. Komentarji so bili pogubni. Modni kritiki so med drugim z gnusom na obrazu vpili, da so njeni izdelki približno tako šik, kot bi bili narejeni za nadomestne učiteljice, karkoli naj bi to že pomenilo, da je izbrala najbolj nezahtevne kroje in da nekatere torbice spominjajo na dva umivalnika, ki so ju nespretno sešili skupaj. Modna kolekcija sveta ni osvojila in je bolj ali manj ostala zgolj v letu 1999.

​Staromodni kroji in mejno okusni cvetlični vzorci so njeno modno kariero dodali na seznam spodletelih podvigov, ki se jih je lotila po razvpiti aferi s takratnim ameriškim predsednikom Billom Clintonom. Med drugim je poskušala biti reklamni obraz za linijo shujševalnih izdelkov Jenny Craig, vodila je tudi sila neugledno in slabo gledano oddajo s televizijskimi zmenki na Foxu, kjer so moški za ljubezen tekmovali v kostumih rokoborcev. Potrebovala je denar, videti je bila vse bolj zanemarjeno, njen modni eksperiment naj bi jo bil tudi pošteno zadolžil. Čeprav je trdila, da je vse torbice naredila sama, in jih je tudi opremila z napisom Monica naredila samo zate, je kmalu postalo jasno, da so torbice izdelali v neki poceni tovarni v Louisiani. Prodajala jih je za okoli 170 dolarjev. Danes med redkimi entuziasti, ki jih Clintonovo spolno življenje še zanima, veljajo za zbirateljske kose, a le redko presežejo 300 dolarjev.

Ena od nepozabno neatraktivnih Monicinih torbic, ki se jih danes otepajo celo starinarne. Foto: Profimedia
Profimedia

​Richard Ives, lastnik znamenite starinarne PilgrimVintage v New Yorku, pravi, da prodajajo le luksuzne kose in stare oblikovalske torbice, ki so estetski presežek. Njene ne sodijo v nobeno od teh kategorij. Predlagal je, da jih tisti, ki bi se jih radi znebili, podarijo v dobrodelne namene. Pa še to ljudem z manj zahtevnim modnim okusom. Če ima Monica ročne spretnosti, v modnem svetu ne pridejo do izraza. Hillary Clinton njene torbice ni nikoli kupila.

​Najhujši trenutki njenega življenja

Vmes je svet na Monico Lewinsky nekako pozabil, ona pa je medtem delala na sebi in se vrnila v precej fit formi. Te dni je spet na sceni. Režiser Ryan Murphy se je odločil tretjo sezono serije Impeachment: American Crime Story posvetiti njenemu škandalu. Brez njenih izjav se projekta ni želel lotiti, zato ji je ponudil priložnost odgovoriti na vsa vprašanja, ki se jim je v preteklosti izogibala. Snemanje serije je Monico Lewinsky spomnilo na številne stare travme, celo tako zelo, da se je morala posvetovati s psihoterapevtom. "Živčna sem, ker bodo ljudje videli nekatere najhujše trenutke mojega življenja in obnašanje, ki ga obžalujem," je nedavno povedala v oddaji Today na televiziji NBC.

Monica Lewinsky na premieri nove serije o svojem škandalu, ki jo je soproducirala sama. Videti je vrhunsko. Foto: Profimedia
Profimedia

Zgodba ima že dolgo brado. Spomnimo: Linda Tripp je konec devetdesetih posnela telefonske pogovore med Clintonom in mlado pripravnico Monico Lewinsky. Posnetke je nato predala tožilcu Kennethu Starru, ki je sprožil preiskavo o Clintonovi administraciji. Tako je ves svet izvedel za početje Clintona in komaj 22-letne Monice, ki ga je v Ovalni pisarni oralno zadovoljevala, on pa njo s cigaro. Očitki, sodbe in žaljivke so deževali, Monica Lewinsky se je za nekaj časa povsem umaknila iz javnosti, kasneje pa z intervjuji in knjigami o svoji aferi poskušala tudi nekaj zaslužiti.

Lewinskyjeva si pozornosti takrat ni želela. Linda Tripp se je predstavljala kot njena prijateljica, a skrivaj posnela kar 22 ur njenih pogovorov. Monica Lewinsky je kasneje večkrat povedala, kako zelo žal ji je za afero, Clinton, ki je ljubimkanje sprva zanikal, pa je kasneje povešene glave trdil, da je šlo le za kratko razvedrilo, in nato nadaljeval svoj zakon s Hillary Clinton.

Gor in gol. Njena teža in karierni uspeh sta z leti precej nihala. Zdi se, da je spolni škandal edino, kar lahko uspešno proda. Foto: Profimedia
Profimedia

Danes je 48-letna Monica Lewinsky aktivistka, občasna modna oblikovalka in televizijski obraz. Zanimivo je, da je svoj čas najbolj zasmehovana ženska na svetu ena od producentk serije, pojavila se je tudi na svečani premieri v Los Angelesu in tam blestela. Dobro razpoložena in urejena do potankosti je bila brez dvoma glavna zvezda dogodka. Že davno se je naučila živeti s slovesom ženske, ki je shranila od predsednika popackano modro obleko in kramljala o tem, kaj vse ji je v trenutkih intime počel s tobačnimi izdelki. Monico Lewinsky v seriji igra Beanie Feldstein, Billa Clintona Clive Owen, prevarano prvo damo Hilary pa Edie Falco.

"Nihče mi ni povedal, da imam na obleki madež"

Lewinskyjeva je sicer rojena v Kaliforniji, tam se je vpisala na dramsko akademijo in se zapletla v afero z enim od profesorjev. Po petih letih sta nehala ljubimkati, sama pa se je lotila študija psihologije v Oregonu. Leta 1995 je preko družinskih zvez prišla do pripravništva v Beli hiši v Washingtonu. Preden je leta 1998 svet presenetila novica o njenem razmerju s Clintonom, je bilo v Beli hiši slišati govorice, da z njim preživlja sumljivo veliko časa. Kasneje je priznala, da sta v Ovalni pisarni bila intimna vsaj devetkrat. Clinton se je za svoje skoke čez plot večkrat javno pokesal, afero pa je sprva ostro zanikal.

Predsednikovi sodelavci so se čudili, zakaj Clinton z mlado pripravico v pisarni preživlja toliko časa. Foto: Profimedia
Profimedia

O aferi je skozi leta govorila večkrat. Med drugim je razkrila, da ji je Clinton podaril knjigo z naslovom Travne bilke. "Knjiga je imela zame poseben pomen. To je intimna knjiga, ki je ne daš komurkoli," je razložila in dodala, da je knjiga pri njej sprožila veliko vprašanj. Po tem, ko jo je nekdanji predsednik obdaril s knjigo, sta odšla v kopalnico in postala še bolj intimna. "Izrekal mi je komplimente, jaz pa sem mu jih vračala," je za dokumentarno serijo razlagala in dodala, da sta tistega večera prvič imela spolne odnose. "Kasneje tistega dne sem šla na večerjo. Nobeden od povabljencev mi ni povedal, da imam na obleki madež," je povedala o nepozabni modri obleki, ki jo je nosila tistega dne, na njej pa je bil madež, ki ga je pustila sperma Billa Clintona. "Madež sem videla šele nekaj dni kasneje, ko me je prijateljica nagovorila, da pomerim obleko še pred njo in se pokažem v njej. Takrat sva opazili, da je popackana."

Da s preteklostjo dokončno opravi, se je Monica Lewinsky odločila leta 2014, ko je za revijo Vanity Fair napisala odprto pismo, v katerem je zapisala, da je napočil čas za sežig baretke in razvpite modre obleke.

​Po aferi s Clintonom ni imela nobene dlje trajajoče zveze. Verjame, da ji to dejanje iz mladosti še vedno sledi in da se ga do konca življenja ne bo mogla otresti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta