Televizijski strel v žogo

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
04.07.2021 05:00
Vampi in golaž brez soli za TV-gledalce EP-ja v nogometu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Sankt Peterburg, Sevilla, Amsterdam, Baku, Bukarešta, Budimpešta, Köbenhavn, Glasgow, London, München in Rim. Enajsterica, ki je v Čeferinovi izvedbi izpeljala Platinijevo idejo o razpršenem evropskem prvenstvu v nogometu, ki prvič ni organizirano v zgolj eni ali dveh sosednjih državah (Belgija in Nizozemska 2000, Avstrija in Švica 2008, Poljska in Ukrajina 2012). Ali je takšna razpršenost EP-ja v času pandemije smotrna, si nismo enotni: eni menijo, da je z več prireditelji manj možnosti za množični prenos okužbe, drugi pa jim oporekamo, češ da je z več mesti, več potovanji in več mešanja več možnosti za razmah bolezni. Nekateri stadioni so na pol polni, nekateri na pol prazni, nekateri pa nabito polni. Malo mešano, pol španski vampi, pol madžarski golaž. Pa še malo kruha in heinekena 0,0 za rajo, "da nazdravimo, da zapojemo, da se spomnimo in da pozabimo" ... potem pa na valu nogometne evforije v ne vem kateri že val epidemije?

So pa še drugi razlogi, zakaj nam na tem EP-ju pri vampih in golažu manjka soli. Že zato, ker nismo zraven, smo slovenski navijači de facto v defenzivi. Za popoln užitek nas prikrajšajo še oglasi, ki se med prenosi vsujejo po zadnjem sodnikovem žvižgu - ravno v času, ko bitka doživi višek, junaki pa skupaj s svojimi zvestimi navijači katarzo. Vsega tega mi pred ekrani ne vidimo, ne slišimo; v oglasih nam Magnifico prodaja sonce, mi pa zremo v temo. Sem preklopil na ZDF, ki so ga pozabili zatemniti (hura!), pa ni bilo ne duha ne sluha o komerciali, prenos z najlepšimi trenutki tekme je tekel nemoteno tudi po zadnjem sodnikovem žvižgu, v studiu pa gledalci in super komentatorji in moderatorji. Naša nacionalna televizija je prekrižala reprezentančni nogomet, za kar ni opravičila! Zakaj si Hrvati, Avstrijci, Nemci, Italijani tega ne privoščijo?! Komentatorsko (studijsko) revščino in oglasno bombardiranje Šport TV nekako še prebavim, da pa slovenske lige ne bo na slovenski TV, pa je strel v žogo, tudi v gledalčevo nogo. In dodaten razlog za odpoved naročnine - vsaj za tiste, ki ne lovijo Sportkluba (in v prenosih I. SNL "pridruženega" Šport TV-ja) in zato najmanj pet sezon ne ulovijo prve lige.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.