To je sedem smrečic, ki so v trendu

Denis Živčec
20.12.2020 02:00
Praznično okrašena drevesa na prostem, pametne lučke in umetne jelke, ki jih lahko postavimo kjerkoli, so glavne okraševalne modne smernice božične sezone 2020.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Korak k tradicionalnemu. Če kupite kakovostno in lepo smrečico, prav veliko okraskov ne potrebujete. Naj lučke ali svečke naredijo svoje. Foto: Profimedia
Profimedia

Prodajalci po svetu so opazili, da so kupci praznične izdelke letos začeli iskati in kupovati bolj zgodaj kot običajno. Zdi se, da smo po več kot napornem letu božičnega vzdušja željni bolj kot kadarkoli prej. Srce vsake decembrske dekoracije je seveda smrečica in pokazalo se je, da tudi letos na tem področju vladajo trendi. Morda kakšen navdihne tudi vas.

Potujoča božična drevesa

Vse bolj priljubljene so umetna drevesca, ki zavzamejo le malo prostora in jih lahko razstavimo, zložimo v škatlo, nesemo s seboj in postavimo kjerkoli. Mimo so časi, ko smo lahko s kraja na kraj prenašali le mini božične smrečice. Danes so prenosna tudi kar konkretna drevesa, saj so v resnici fleksibilni, zložljivi okrašeni stožci.

Zasnežene smreke

Sneg pozimi je le še redkost pa tudi mnogo več časa preživljamo doma. Zato velja nekaj zimske pravljice pripeljati med štiri stene. Sneg na vejah je seveda industrijski, a učinkuje prepričljivo. Človek ob takem drevescu kar zavoha zimo.

Prostora ni vedno veliko, zato se lahko v smrečico spremeni tudi prazna stena. Foto: Profimedia
Profimedia
Lučke so v novem tisočletju naredile velik korak naprej in jih danes lahko upravljate kar s telefonom. Foto: Profimedia
Profimedia
Kot narejene za instagram. Črne smrečice smo najprej videvali v pisarnah, danes pa tudi v dnevnih sobah. Foto: Profimedia
Profimedia
Okraševanje dreves na prostem je eden glavnih trendov sezone. Le vodooporne okraske morate izbrati. Foto: Profimedia
Profimedia

Smrečica kot stenska dekoracija

Prebudite umetnika v sebi, zlasti če imate doma malo prostora. Okrašeni zidovi so postali priljubljeno ozadje med koronskimi sestanki po zoomu. Uporabite lestev, vrvi, kozarce, okraske, možnosti so neomejene.

Tradicionalno sreča 3D

Božič je čas priljubljenih tradicij in zimskega udobja, zato je lepo navdih za okraševanje poiskati v starih časih. Zelo v trendu je okrasitev v viktorijanskem duhu. Klasična eleganca božične preteklosti, danes ujeta v umetno, a kar se da realistično smreko. Namenite za smrečico kak evro več. Če bo kakovostna in lepa, okraskov skoraj ne boste potrebovali. Zadostovale bodo lučke, ali, če želite biti pristno staromodni, svečke. A z njimi ravnajte zelo previdno!

Lučke, ki svetijo po vašem okusu

Tehnološki napredek prazničnih lučk ni obšel. V trendu so pametne, ki jih lahko upravljate z daljincem ali celo telefonom. Igra svetlobe je brezmejna. Zaradi tehnologije RGB LED, združene z omrežjem wi-fi, nastajajo svetlobni vzorci in pravi mali sobni spektakli.

Božična drevesa na prostem

Duh notranjih prostorov je letos prenesen na prosto. Okrašena božična drevesa pred hišami so eden glavnih trendov sezone 2020. Pomembno je, da kupite lučke, ki jih je mogoče uporabljati tudi zunaj. Ob drevesu lahko okrasite kar cel vrt in z okraski ozaljšate tudi druga drevesa in grmičke. Tako nastanejo božična drevesa najbolj nenavadnih in zanimivih oblik.

Črna smrečica

Bi radi šokirali? Potem izberite črno umetno smrečico. Dramatična, glamurozna, svečana, moderna in izjemno "instagramabilna". Sprva smo črne smrečice opazili le v pisarnah in drugih poslovnih prostorih, zdaj so pojavile tudi v dnevnih sobah. Najbolj posrečene so v bivalnih prostorih, ki so opremljeni v minimalističnem sodobnem slogu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta