Deppova ločitvena vojna: Obmetavanje z blatom v coni somraka

Denis Živčec Denis Živčec
04.06.2022 05:30

Porota ni imela lahkega dela pri gordijskem vozlu medsebojnih očitkov o zlorabah, nasilju, laganju, motivih, saj sta oba sodelujoča poklicna igralca in znata prikazati ustrezna čustva, pa če so resnična ali ne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Camille Vasquez je nepričakovano postala ena največjih zvezd sojenja, Deppovim oboževalcem je všeč predvsem zaradi zelo odločnega nastopanja na sodišču.
Profimedia

Solze, drama, maščevanje. Hollywood. Hudo je, ko glavni filmski frajer postane glavni akter odurnega sodnega šova, v katerem zmagovalcev ni. Ne glede na to, kako se poskuša s stresanjem glave od grotesknega pranja umazanega perila distancirati, v resnici je tudi sam postal tragikomični pavliha, čigar imidž bo za vedno ostal zapackan. Vse, kar je v karieri dosegel Johnny Depp, bo ostalo v senci abotne ločitvene vojne, ki je postala tako megalomanski šov, da so ga prenašali celo na youtubu. Pravno se zadeva sicer bliža koncu, v resnici pa je ne bomo pozabili še leta. Na mizo je padlo toliko tabloidnega materiala, da bi o vsem skupaj lahko napisali nekaj knjig in posneli neokusno filmsko uspešnico.

S sklepnimi nagovori porote se v Falls Churchu v ameriški zvezni državi Virginija v petek začelo sklepno poglavje tožbe Deppa proti nekdanji soprogi Amber Heard in njeni nasprotni tožbi. Sojenje je v ZDA glede na medijsko spremljanje vzbujalo prav toliko pozornosti kot vojna v Ukrajini in strelski pohodi. Kar je tragično že samo po sebi.

Najboljši resničnostni šov leta je bila ločitvena vojna zakoncev Depp-Heard. Izvedeli smo, da se mu je ona podelala v posteljo.
Profimedia

Depp je vložil tožbo proti nekdanji ženi zaradi obrekovanja in zahteva 50 milijonov dolarjev odškodnine zaradi komentarja, ki ga je leta 2018 objavila v Washington Postu. V njem Deppa sicer ne omenja, trdi pa, da je žrtev nasilja v družini. Depp se je v komentarju očitno prepoznal in je vložil tožbo, pri čemer so za kraj sojenja izbrali Falls Church, kjer ima časopis, ki sicer ni predmet tožbe, sedež. Heardova je udarila nazaj s tožbo za 100 milijonov dolarjev zaradi nasilja v družini, sodnik pa je obe tožbi združil v eno.

Kdo se je podelal na zakonsko posteljo?

Težko bi našli ultimativno dno ločitvenega cirkusa, a je fekalna zgodba precej blizu temu. Depp namreč trdi, da se mu je zdaj že nekdanja žena na zelo nagnusen način maščevala, ker je zamudil na njeno rojstnodnevno zabavo. Svetlolasa lepotica se je menda podelala na zakonsko posteljo. Iztrebke je naslednji dan našla čistilka.

Ta incident naj bi bil tudi razlog, da je med zvezdnikoma izbruhnil prepir, ki je končal njun zakon. Gre za spor, med katerim naj bi bil Depp napadel ženo in ji poškodoval obraz. Fotografije njenih modric so zaokrožile po svetu. Igralkina tiskovna predstavnica pravi, da Depp laže in da se je na posteljo podelal Amberin pes, ki je imel v tistem času prebavne težave. "Ni šlo za šalo ali nespoštljivo dejanje. Šlo je za nedolžno stvar, ki jo ljubljenčki pač počno. Drugega komentarja nimamo. Gospa Heard nadaljuje svoje življenje in se s takšnimi neumnosti ne bo več ukvarjala." Kaj si o vsem skupaj misli javnost, je povsem jasno. Svet se le še kislo smeji. Po spletu te dni kroži nešteto smešnic na račun bivših zakoncev, med drugim je nekdo ustvaril fotomontažo zakonske postelje, na kateri so bodice za odganjanje golobov. Tako naj bi Depp poskušal Heardovi preprečiti, da bi se na posteljo podelala še kdaj.

Ker gre za tožbo proti ženski, je Depp seveda najel odvetnico. Camille Vasquez je v sklepnem nagovoru poroti dejala, da je Heardova Deppu uničila življenje z lažmi o nasilju v družini. Vasquezova je nepričakovano postala ena največjih zvezd sojenja, Deppovim oboževalcem je všeč predvsem zaradi zelo odločnega nastopanja na sodišču. Pravijo, da Camille Vasquez ubija z vprašanji, Amber Heard pa ji je večkrat uspelo vreči s tira. Je ostra, neposredna in osredotočena, Deppova odvetniška ekipa na spletu piše, da že dolgo niso videli koga, ki bi se tako goreče boril za njihovo stranko in pravico.

Lepa Camille je pozornost pritegnila s svojim videzom, a tudi z nekaj nežnimi objemi z Deppom. Zaradi tega so se pojavile domneve, da sta se Depp in Vasquezova med sojenjem zbližala in zaljubila. "Na to nimam komentarja," je novinarjem povedala odvetnica in dodala, da bo o zadevi spregovorila po sodbi. Camille Vasquez je zaposlena pri odvetniški družbi Brown Rudnick. Glede na njeno biografijo na njihovi spletni strani je sodelavka iz okrožja Orange v Kaliforniji, kjer dela v njihovi skupini za sodne in arbitražne spore. "Trenutno se osredotoča na tožbe zaradi obrekovanja, ima tudi veliko izkušenj v pogodbenih sporih, pri poslovnih odškodninah in v tožbah v zvezi z zaposlitvijo," piše v biografiji. Camille Vasquez je spretna pri oblikovanju ofenzivnih in obrambnih strategij sodnih sporov za zasebne stranke, pravijo o njej. Izkušnje ima tudi s kriznim komuniciranjem. Preden se je pridružila družbi Brown Rudnick, je delala za nacionalno podjetje s sedežem v Los Angelesu. Po rodu je iz Kolumbije.

Profimedia

Heardova si je iz istega razloga kot bivši mož izbrala odvetnika, Bena Rottenborna, ki je porotnike prepričeval, da je Deppova tožba brezpredmetna, saj v spornem članku ni bil nikjer omenjen z imenom, prav tako v njem ni bilo nobenih podrobnosti iz njunega skupnega življenja. Izgubo ugleda, je dejal, naj Depp pripiše kar samemu sebi, saj je znan po zlorabah alkohola in mamil. Heardova je pričala, da je bilo v odnosu z Deppom sprva lepo. Srečala sta se na snemanju filma The Rum Diaries, kjer se je prižgal ogenj ljubezni med slavnim igralcem in igralko, ki si je šele gradila kariero. Kmalu je ugotovila, da ima princ na belem konju težave zaradi zlorabe mamil in alkohola ter da je ljubosumen, saj ji je prepovedal sprejemati vloge, ki so vključevale seks. Stalno naj bi jo bil tepel, med enim od prepirov pa jo je menda napadel s prazno steklenico alkoholne pijače.

Depp trdi, da je vse laž, da v življenju še ni udaril ženske in da ga je pravzaprav tepla ona. Če si je skušal s tožbo oprati ugled, se je uštel, saj se je proces spremenil v javni spektakel, v katerem se je oprala gora umazanega perila, igralec pa je bil prikazan kot ljubosumen pijanec. A tudi Heardovi sojenje ni pomagalo. Depp je v sredo s klopi za priče dejal, da je tožbo vložil, da pove svojo plat zgodbe, ki ga bremeni že šest let. Heardova je povedala, da je bila med procesom žrtev kampanje obrekovanja, ki jo je zrežiral Depp in traja, odkar je podala vlogo za ločitev. Ona trdi, da jo je pretepal, on trdi, da je ni. On trdi, da mu je odrezala prst, ona trdi, da je to popolna laž. Na sojenju je pričala nekdanja Deppova medicinska sestra Debbie Lloyd. Prav ona je po Deppovem prepiru z Amber iskala košček njegovega prsta. Lloydova je v hiši videla razbito televizijo in različne zapise po stenah, njegova roka pa je bila skrita pod krvavimi rjuhami: "Spomnim se, da sem po spodnjem nadstropju iskala njegov prst. Hiša je bila v razsulu." Zadeve niso čisto jasne. Lloydova je pričala: "Slišala sem, da naj bi bila Amber vanj vrgla steklenico vodke. Slišala sem, da naj bi si bil prst poškodoval, ko je razbijal s telefonom."

Nato je pričal Deppov nekdanji zasebni zdravnik David Kipper, ki je dejal, da je bilo po tleh res veliko steklovine in krvi, vendar te ni bilo na steklu. Ob tem steklenice vodke ni omenjal, prav tako je Heardova odločno zanikala, da je v Deppa vrgla steklenico. V javnost so prišle tudi informacije, da je Depp Kipperju takoj po sporu poslal sporočilo: "Odrezal sem si konico prsta. Kaj naj naredim? Razen da grem v bolnišnico, seveda. Tako zelo me je sram, da sem se sploh spustil v spor z njo. J... ta svet!"

Iskanje konice Deppovega prsta

"Amber je vrgla veliko steklenico, ki se je popolnoma razbila. Iskreno povedano, sprva nisem čutil bolečine, začutil sem le vročino in se počutil, kot da mi nekaj kaplja po roki. Pogledal sem navzdol in ugotovil, da je konica mojega prsta odrezana in da gledam naravnost v kost, ki štrli ven, in v mesnati del notranjosti prsta," je dogodek na sodišču opisal Depp.

Depp trdi, da ga je pretepala žena, kar ona zavrača kot popolno laž. Prvič naj bi jo bil oklofutal, ko se je zasmejala eni od njegovih tetovaž leta 2013, ko sta bila še polna medsebojne ljubezni. Potem je letnico popravila na 2012, kar je Vasquezova izpostavila kot dokaz, da Heardova ​laže. Porotniki so si lahko ogledali več fotografij, na katerih naj bi bile na obrazu Heardove posledice klofut, kar je Vasquzova opredelila kot igro ženske, ki je pripravljena narediti vse za uspeh. Fotografijo s posledicami klofute, ki naj bi jo bila Deppu primazala Heardova, je prikazala tudi njegova stran.

Sodni cirkus je trajal šest tednov. Obtožbe so resne, ustvarjena podoba pa je takšna, da se ne ve, kdo pije in kdo plača. Vsak si je ustvaril svoje mnenje, vsaj glede na verbalno in pisno nasilje v javnosti do Heardove, pa jih je več prepričal Depp. Vprašanje pa je, kdo je bil uspešnejši pri porotnikih. Depp je vmes že tožil britanski tabloid Sun, ker ga je ta opisal kot nasilneža in pretepača žene, vendar je tožbo leta 2020 izgubil. Heardova ima na svoji strani Ameriško zvezo za državljanske svoboščine, saj je njena "ambasadorka".

V igri je tudi ustanovitelj Tesle Elon Musk, h kateremu se je Heardova za kratko zatekla, ko se je razšla z Deppom, prav tako igralčeva nekdanja spolna partnerka, igralka Ellen Barkin, ki je pričala, da je bil Depp nenehno pijan. Manekenka Kate Moss pa je v njegovo korist zanikala obtožbo, da jo je na Jamajki porinil po stopnicah.

Porota nima lahkega dela pri gordijskem vozlu medsebojnih očitkov o zlorabah, nasilju, laganju, motivih, saj sta oba sodelujoča poklicna igralca in znata prikazati ustrezna čustva, pa če so resnična ali ne. Spopad poteka tudi po družbenih medijih, Depp ima večjo množico podpornikov, zato prihaja do nesramnih in grozečih napadov na Heardovo.

Porota je odločitev sporočila v sredo. Glede na višino prisojene odškodnine je zmagal Depp, saj so mu je odmerili 15 milijonov dolarjev. Razočarani Heardovi so prisodili dva milijona. Deppu so porotniki odmerili deset milijonov dolarjev odškodnine za škodo, ki jo je utrpel zaradi obrekovanja, ter še pet milijonov dolarjev, ki jih bo morala Heardova plačati zaradi lahkomiselne tožbe. Sodnica Penny Azcarate je nato poroto obvestila o zgornji meji kazenske odškodnine v Virginiji in porota je znesek prilagodila na skupaj 10,35 milijona dolarjev. "Razočaranja, ki ga čutim, se ne da opisati z besedami. Srce se mi je strlo, ker gora dokazov ni bila dovolj proti neprimerno večji moči in vplivu mojega nekdanjega moža," je v odzivu izjavila Heardova. Depp, ki ga ni bilo na sodišču, pa je sporočil, da mu je porota vrnila življenje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta