(DNEVNIK) Luka Basi: Spodnje perilo, dvorišče in trampolin

Luka Basi
22.07.2023 06:00

Glasbenik, ki je bil v prejšnjem življenju najverjetneje svetilnik na morju. Zakaj? Ker se na morju počuti fenomenalno, poln energije, idej in motivacije za nove projekte. Ravno zaradi tega je tudi dnevnik morski.:)

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ilustracija Ciril Horjak

/ SREDA, 12. JULIJ

Ta dan sem bil na Obali, kjer sva imela z mojo še zadnji sestanek pred poročnim dnem. Občutki so bili super in oba že komaj čakava slavje z najinimi sorodniki in prijatelji. Proti večeru sva še pogledala film, ko so najini malčki zaspali. Je pa bilo toliko bolj zanimivo ob treh zjutraj, ko nas je zajelo neurje s točo in sem v spodnjem perilu po dvorišču lovil trampolin.

/ ČETRTEK, 13. JULIJ

... se je zato začel malce bolj zaspano. Zjutraj sem peljal v vrtec Taia in Tio. Sledili so e-maili in načrtovanja za Križanke - 15. september 2023. Vsakokrat malo pokukam na prodajo kart in vedno znova sem vesel odziva. Počasi sestavljam repertoar in rad se poglobim v pogled in miselnost obiskovalca. Te Križanke bodo spektakularne kot še nikoli. Popoldne sta sledila igranje z malčki na terasi in piknik sosedov pri nas doma, kjer so naše drage naredile odličen pravi bosanski burek. Okoli treh, štirih zjutraj pa stara zgodba: spodnje perilo, dvorišče in trampolin.

/ PETEK, 14. JULIJ

Odpravili smo se na Koroško v najin glasbeni center Balu, in ker je Nastja učila, sem imel cel dan zase, za malčka in psa. Bili smo pri mojem očetu na vikendu, kjer otroka neizmerno uživata v bazenčku. Sam sem malo odmaral in kafetkal ter urejal še zadnje podrobnosti z ekipo in bendom za nastop na festivalu Pivo in cvetje. Zvečer sem stuširal malčka, skupaj smo pojedli večerjo in ju dal spat.:) Ko sta zaspala, je Nastja končala učenje in prižgala sva si film. Po kakšnih osmih minutah je zaspala, za njo pa še jaz.

/ SOBOTA, 15. JULIJ

Po zajtrku sem že pakiral v avto kufer, kitaro, suknjiče ... za Pivo in cvetje, in ker je bila tonska vaja že ob dveh, sem se kmalu napotil proti Laškemu. Zelo rad sem na tonskih vajah in se vedno pridružim ekipi, ker smo res povezani in je druženje z njimi darilo! Po tonski smo se odpravili do hotela, kjer je sledilo malo poležavanja. Počasi odhod na večerjo, potem pa peš do zaodrja čez celo prizorišče festivala. Sprehod, ki ga ne bom kar tako pozabil, ker so bili obiskovalci kar začudeni - kaj delamo mi med njimi, ko pa so nas bolj navajeni na odru. Kjer smo tudi stali. Opolnoči se je energija razvnela na odru Burin, kjer smo bili deležni fenomenalnega odziva na koncert, ki je trajal do druge ure zjutraj. Sledilo je slikanje z oboževalci in okoli četrte ure - spanec.

/ NEDELJA, 16. JULIJ

Ker sem se neizmerno veselil tega dne, saj sva šla z Nastjo na morje, sem bil opoldne že nazaj na Koroškem. Skupaj smo šli na kosilo, nato pa sva Taia in Tio peljala do babice v varstvo in pičila proti najinemu raju - Pagu. Prispela sva v večernih urah, razpakirala stvari v našo mobilno hiško in odšla na drink s prijatelji, ki jih imava tukaj zelo veliko. Obsedeli smo na naši terasi in ob super temah in pogovorih je minilo zelo zelo hitro. Prav to je razlog, da se je že prvi dan končal šele ob četrti zjutraj drugega dne.

/ PONEDELJEK, 17. JULIJ

Ta dan smo imeli s prijatelji dogovorjeno, da gremo na čoln. Iskreno, nama se res ni dalo. Bila in zmečkana in neprespana - ampak obljuba dela dolg in prijatelji so le prijatelji.

Okoli 11. ure sem jih pobral in šli smo na otok Olib, kjer smo se kopali, igrali odbojko, pokosilali in odšli naprej do Ilovika, kjer smo srečali naše druge znance, tako da je bil na Iloviku že pravi boat party. Proti večeru smo se polni dogodivščin vrnili proti kampu Straško, kjer smo si po dolgem dnevu vsi zaželeli miru in počitka. Zaspali smo kot bebice.:)

/ TOREK, 18. JULIJ

Jutro, morje, kava in računalnik. Žal brez slednjega ne gre, sploh ker se Križanke bližajo s svetlobno hitrostjo. Znova sem malo urejal plejlisto pa premleval ideje o še nekaterih gostih. Z Raayem to počneva v tem času na daljavo, ker sva oba na morju. Vsakič, ko načrtujem, mi gre po žilah majhna doza adrenalina, ker komaj čakam dan, ko bom stopil na oder pred ljudi, ki me spremljajo in vzpodbujajo že od začetka. Zato si zaslužijo le najboljše. Popoldne je, kot se za morje spodobi, zopet sledil piknik s prijatelji, zvečer pa nekaj najlepšega: družba in kitara. Petje se je končalo okoli 23:30 - da lahko gostje kampa mirno spijo. Mi pa smo ob pogovoru ostali še dve uri in pol.

/ SREDA, 19. JULIJ

Odločila sva se, da prijatelje pogostiva s hobotnico, in ker je nisem velikokrat pripravljal, sem bil malo živčen. Mi bo uspelo? Zadovoljni gostje, polno pohval, to ima kuhar najraje ... Hehe. Sledilo je malo kopanja, počitka, kopanja. Zvečer pingpong, ko se v nas prebudi pravi tekmovalni duh. Igrali smo tako dolgo, da so nam izklopili luči. Hah - bolj star bolj nor.:) Odšli smo vsak proti svoji hiški, z Nastjo sva si prižgala film, nato pa - stara zgodba. Tokrat je zdržala vsaj 15 minut. Z mislijo, da se približuje konec kratkega oddiha, sem mirno zaspal, zahvaljujoč vsemu, kar se mi dogaja. In zelo srečen, da lahko pišem takšen dnevnik, poln ljubezni do družine, prijateljev in glasbe. Naslednjega pišemo skupaj 15. septembra v Križankah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta