(INTERVJU) Helena Milinković pred stavko: Naše zahteve so argumentirane, številke ne lažejo, javnost ne laže

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
21.05.2022 06:50

S Heleno Milinković, zunanjepolitično novinarko, nekdanjo voditeljico in urednico Globusa ter predsednico Koordinacije novinarskih sindikatov RTVS in Sindikata novinarjev TVS, o opozorilni stavki na Kolodvorski.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen
S Heleno Milinković, zunanjepolitično novinarko, nekdanjo voditeljico in urednico Globusa ter predsednico Koordinacije novinarskih sindikatov Radiotelevizije Slovenija (RTVS) in Sindikata novinarjev Televizije Slovenija (TVS), o opozorilni stavki na Kolodvorski.

"Za vodstvo javnega zavoda je jasno, da je povezano s stranko SDS," pravi in nadaljuje: "Medtem ko direktor javnega radia nastopa strokovno, zastopa in brani svoje zaposlene, kar je tudi naloga nadrejenih, imamo na televizijski strani generalnega direktorja, ki opravlja tudi funkcijo programskega direktorja, ter odgovorno urednico in predsednika programskega sveta, ki sovražno nastopajo do večine zaposlenih v informativnem programu, predvsem do nas, ki smo se uprli. Doživljamo šikaniranja, diskreditacije, prodajajo se laži, vodstvo proti nam vodi celo dezinformacijsko vojno preko sporočil za javnost in službe za odnose z javnostmi. Ob sprejemanju PPN je lahko javnost videla, kako so prevzeli tudi profile javnega servisa na družbenih omrežjih. Objavljali so nasprotna dejstva, češ da mi lažemo in da se Globus ne ukinja. Ampak oddaje ni, mi je ne ustvarjamo več, svojih zgodb nimamo kje objavljati, oddaje so krajše, težko poglobljeno poročamo o razmerah v svetu."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta