Kaj pravzaprav vemo o najboljši igralki zadnjega leta?

Denis Živčec Denis Živčec
02.03.2019 03:25

Olivia Colman slavja na oskarjih ni pričakovala. V šoku se je povzpela po stopnicah na oder in govor začela z besedami, da je zmaga “resnično stresna“.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa

Bilo je povsem jasno, da je Glenn Close prišla po svojega prvega oskarja. Zlato bleščeče obleke zagotovo ni izbrala kar tako. Pa ji je že sedmič ušel. Kar je sicer prenesla korajžno, brez drame. Pozlačeni kipec za glavno žensko vlogo ji je pred nosom odnesla Olivia Colman, ki je zablestela z vlogo v filmu Najljubša.
Zvezdnica zmage več kot očitno ni pričakovala. V šoku se je povzpela po stopnicah na oder in govor začela z besedami, da je zmaga "resnično stresna". "To je smešno. Dobila sem oskarja," je nadaljevala in se med drugim zahvalila soigralkama Emmi Stoni in Rachel Weisz. "Že dolgo si moja vzornica. Nisem želela, da se to zgodi. Čudovita si in rada te imam,“ je o osmoljeni Glenn povedala Olivia, ki v zahvalnem govoru seveda ni pozabila niti na svoje otroke. "Če me ne gledate, dobro. Upam sicer, da me, saj se to ne bo več zgodilo," se je pošalila in omenila, da je o nagradi sanjala že v času, ko je delala kot čistilka. Zahvalne govore so letos na prireditvi, ki ni imela niti voditelja, še dodatno omejili. Ko so ji producenti namignili, naj počasi zaključi, jih je na simpatičen način zavrnila.

Od čistilke do superzvezdnice

Film Najljubša je imel kar deset nominacij. Zgodba o angleški kraljici Ani pa je bila glede na število nominacij sicer razočaranje. 45-letna Colmanova je oskarja kasneje lahko dodala nagradam, ki jih je letos že osvojila. V njenih rokah sta pristala tudi že zlati globus in bafta. V govoru se je zahvalila še svojemu agentu, ki ji je zvest že dvajset let, svojim otrokom, nekaj besed pa je namenila tudi deklicam po vsem svetu: "Vsem deklicam, ki vadijo svoj oskarjevski zahvalni govor pred televizijo … nikoli ne veš! Včasih sem delala kot čistilka in preživela veliko časa za sanjarjenje o tem trenutku."

Korenine, ki segajo nekam v Indijo

Svojega bodočega moža, Eda Sinclaira, je Colmanova spoznala, ko je bil še v tretjem letniku študija prava. Slednje ga je nato nenadoma nehalo zanimati, se je pa navdušil nad pisanjem. Poročila sta se avgusta 2001 in imata tri otroke. Od leta 2013 je igralka vsake toliko tudi v vlogi sodnice na filmskem festivalu v Norwichu. Julija 2018 je postala del britanskega rodoslovnega programa Kdo misliš, da si?, v katerem je raziskala svoje prednike. Trdno je bila prepričana, da vse njene korenine segajo v Norflok, a se je izkazalo, da se je njen četrti prapradedek Richard Campbell Bazett rodil na otoku Sv. Helene in da je v Londonu delal za neko vzhodnoindijsko podjetje. Bazettov sin, Colmanin tretji prapradedek Charles Bazett, se je poročil s Harriot Slessor. Raziskava je pokazala, da se je ta rodila v mestu Kishanganj na severovzhodu Indije, da je pri le treh letih izgubila svojega britanskega očeta ter da je v Anglijo pripotovala sama, potovanje pa je plačala njena babica. Teze, da je bila njena mama Indijka, raziskava ni mogla potrditi.

epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta