Nova poslovna realnost: V pižami na visokotehnološki konferenci

Gregor Grosman Gregor Grosman
16.05.2020 05:00

Občutek udeležbe na virtualni konferenci ni enak fizični prisotnosti na dogodku. Enake so sicer osnovne informacije, ki jih prejmemo, a je navidezno srečanje okleščeno za mreženje, ki je lahko enako, če ne bolj pomembno, saj izmenjava informacij in mnenj po uradnem delu mnogokrat privede do številnih dodatnih zanimivih tem in pogledov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kljub sproščanju omejevalnih ukrepov po večini sveta ostaja v veljavi priporočilo, naj podjetja svojim zaposlenim omogočijo delo od doma, kjer je to mogoče. Posebej tehnološke družbe imajo na tem področju določeno prednost. Ameriško tehnološko podjetje Twitter bo tako zaposlenim tudi po koncu pandemije novega koronavirusa dovolilo, da trajno delajo od doma. Prihodki od oblaka Amazon Web Services so narasli za 33 odstotkov na 10,2 milijarde dolarjev, ker ljudje delajo od doma. Preoblikovale oziroma prilagodile so se tudi visokotehnološke konference. Če so številna podjetja v začetku pandemije druga za drugo odpovedovala dogodke, so kmalu ugotovili, da na dolgi rok tako ne bo šlo. Zato so se že kmalu pojavile napovedi o izvedbi nekaterih velikih dogodkov - na daljavo. Huawei je na ta način predstavil svoj novi pametni mobilnik P40, za aplavz med razkritjem tehničnih karakteristik pa so poskrbeli zaposleni.

Na velikih svetovnih konferencah je predavatelj zgolj palček na odru, ki je od nas oddaljen celo nogometno igrišče.
Gregor Grosman

Do znanja brez gneče

Nedavno je tako družba IBM izvedla virtualno konferenco IBM Think 2020, uvodno predavanje glavnega izvršnega direktorja Arvinda Krishne, ki je prvič nagovoril javnost. A gneče tokrat ni bilo, ne glede na to, da si je govor ogledalo 5000 ljudi. “Zadnji tedni so bili velik izziv za nas vse. Kljub težkim časom smo priča sklepanju velikih partnerstev med vladami, univerzami in zasebnim sektorjem, ki se oblikujejo čez noč. Nedvomno je pandemija tragedija brez primere, ki je močno zmotila poslovanje. Je pa tudi kritična prelomnica in priložnost razviti nove storitve, nove načine delovanja in skleniti nova partnerstva. Mislim, da bo zgodovina na to obdobje gledala kot na čas, ko se je digitalna transformacija poslovanja nenadoma zelo pospešila. Skupaj bomo postavili temelje za obdobje po koroni,” je uvodoma dejal prvi mož družbe.

Prednost virtualne udeležbe je tudi, da lahko v navidezni prostor vstopiš (in izstopiš), ko se ti zahoče.
Rok Majhenič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta