(O KNJIGI) Mojstrsko izpiljeni opilki Aleša Bergerja

Darka Zvonar Predan Darka Zvonar Predan
20.06.2020 02:00

Aleš Berger, letnik 1946, je prevajalec in pisatelj, Schwentnerjev in Prešernov nagrajenec za življenjski opus. Je avtor več knjig gledaliških kritik, esejev, kratke proze, drame in otroške literature. Tokrat predstavljamo njegovo najnovejše delo Vicmaher.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Berger 
Andrej Petelinšek

“Včasih z veliko težavo preberem knjigo, ki mi jo je - s posvetilom! - podaril avtor. Kaj pa moji obdarovanci?” Če bi morala odgovoriti na to vprašanje, ki (si) ga v svoji novi knjigi Vicmaher v zanj značilnem slogu samoironično zastavlja Aleš Berger, bi si brez slabe vesti upala zatrditi, da njegovi obdarovanci pri prebiranju opilkov, s katerimi je podnaslovil svojo novo mojstrovino, najbrž nimajo težav. Nasprotno, Vicmaher je sladostrastno branje, po obliki prilagojeno današnjemu hitremu času kratkih sporočilc, esemesov, po vsebini pa daleč od njihove banalnosti in suhoparnosti, polno inteligentnih, iskrivih, igrivih miselnih in besednih zasukov, z užitkom v stavek ulovljenih paradoksov. Pozna se, da se njihov avtor vse življenje ukvarja z besedami, kot prevajalec s tujimi, kot novinar, gledališki kritik in zadnje čase vse bolj literat pa s svojimi.

Založba: Mladinska knjiga; Zbirka: Nova slovenska knjiga; Leto izida: 2020; Vezava: trda; Št. strani: 144; Cena: 22,99 evra.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.