(O KNJIGI) Paula Hawkins: Ogenj, ki že dolgo tli

Zvezdana Bercko Zvezdana Bercko
22.01.2022 04:15

Paula Hawkins (rojena 1972.) je petnajst let delala kot novinarka, potem pa se je posvetila pisanju leposlovja. Z uspešnico Dekle na vlaku je v zamahu osvojila svet, saj so jo izdali v 50 državah, prevedli v več kot 40 jezikov. V Zimbabveju rojena Hawkinsova živi in dela v Londonu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ogenj, ki že dolgo tli, je ženski roman. Napisala ga je ženska, vse protagonistke so ženske. V vidnejši vlogi nastopa le en moški in še ta kot - truplo.

Daniela Sutherlanda najdejo grozljivo umorjenega na bivalni barki v enem londonskih kanalov. Začne se preiskava, ki zajame trojico žensk. Vse tri, Miriam, Laura in Carla, so poznale umorjenega Daniela. Še več; prav one so bile zadnje, ki so ga videle živega.

Založba: Didakta. Prevod: Jure Potokar. Leto izida: 2021. Vezava: mehka. Število strani: 340. Cena: 17,99 evra.

Tri ženske se med seboj le bežno poznajo, so pa vsaka na svoj način povezane z žrtvijo. Tri ženske, v katerih tlijo različne zamere. Tri ženske, ki si žgoče želijo popraviti svoje napake. Ko gre za maščevanje, so tudi dobri ljudje sposobni zakriviti grozovita dejanja.

Ga je umorila Carla? Danielova užaloščena teta je bila fantov zadnji živi sorodnik po tem, ko je njegova mama (in njena sestra) padla po stopnicah ter si zlomila vrat zgolj nekaj tednov pred Danielovim umorom.

Bi lahko bila Laura? Vročekrvna nekdanja Danielova enodnevna ljubezenska avantura, ki jo preganja travma nesreče iz otroštva.

Kaj pa Miriam? Radovedna soseda skritih motivov in želje po maščevanju.

Nobena za usodno noč nima alibija in vsaka ima svoje skrivnosti. Kako daleč bi šla vsaka od njih, da bi našla svoj mir? Kako dolgo lahko tlijo skrivnosti, preden se ogenj razplamti? Svoje skrivnosti ima namreč tudi Daniel.

”Ogenj, ki že dolgo tli je poslastica: izjemno berljiv roman, mestoma pretresljiv in nasičen s takšnimi podrobnostmi, ki so prepričale v Dekletu na vlaku ... vrnitev k formi,” so zapisali v uglednem britanskem The Guardianu.

Paula Hawkins je nekdanja novinarka, ki se je potem posvetila pisanju leposlovja. Pod psevdonimom je izdala štiri ljubezenske romane, ki so se slabo prodajali. Ker je bila do vratu v dolgovih, si je od očeta sposodila nekaj denarja, se zaprla v sobo in napisala knjigo Dekle na vlaku, ki je bila takojšnja uspešnica. V slovenščini imamo tudi njeno delo Pod gladino. Da je mojstrica psihološke srhljivke, je dokazala tudi v najnovejšem romanu Ogenj, ki že dolgo tli. Napeto čtivo za dolge zimske večere.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta