(O KNJIGI) Portret sodobne Turčije

Zvezdana Bercko Zvezdana Bercko
29.06.2019 01:49

Roman Elif Shafak Tri Evine hčere je portret sodobne Turčije, ki precizno sovpada s perečimi vprašanji današnjega časa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Elif Shafak

V romaneskno delo Tri Evine hčere turške literarne zvezdnice Elif Shafak se v sijajnem pisateljskem zamahu prelije vrtinčenje spominov glavne junakinje. Na pomladni večer v Istanbulu je Peri na poti na zabavo; obeta se razkošen družabni dogodek, ki je svetlobna leta daleč od sveta, v katerem je odraščala. Ko ji ukradejo torbico in v njen svet neposredno vdre nasilje, jo pričnejo obhajati dvomi: kako jo je zasuk življenja privedel do te točke?
To je vprašanje, s katerim se v svojem najnovejšem delu ukvarja tudi pri nas priljubljena turška pisateljica. Tako kot v Pankrtu iz Istanbula, Bolšji palači, Štiridesetih pravilih ljubezni in Časti (ta avtoričina dela so doslej izšla v slovenščini) Elif Shafak tudi v Treh Evinih hčerah, ki je sicer njen že osmi roman in še en kompleksen portret sodobne Turčije, raziskuje različne vidike turške preteklosti in sedanjosti, trka tradicije in modernosti, vzhoda in zahoda. V glavni vlogi pa spet ženske, ujete v univerzalni eksistencialni krizi, ranljive, a pokončne in močne v zavedanju svojega inferiornega položaja v islamistični kulturi.

Založba: Sanje Prevod: Maja Ropret Leto izida: 2019 Strani: 344 Vezava: mehka Cena: 17,95 evra
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta