(O KNJIGI) V vaški karanteni

Zvezdana Bercko Zvezdana Bercko
04.07.2020 01:30

V vaškem okolju so ljudje ujeti v neljube bližine, ko so primorani živeti skupaj zaradi sorodniških ali sosedskih okoliščin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Založba: Mladinska knjiga Leto izida: 2020 Št. strani: 528 Vezava: trda Cena: 34,99 evra

Proza Mareta Cestnika je bila v prvem obdobju njegovega ustvarjanja neogibno zaznamovana z raziskovanjem in okušanjem sveta, torej s potovanji v daljne kraje in na druge celine, in se je šele kasneje obrnil tudi k svetu, ki mu je kot Slovencu in slovensko pišočemu avtorju prostorsko najbližji, dogajanje v njegovem najnovejšem delu, zbirki novel Zmagoslavci, pa je postavljeno tako rekoč v karanteno. Sicer ne ravno točno takšno, kot smo jo preživljali to pomlad, knjiga je pač nastala že prej, ko se nikomur od nas niti sanjalo ni, da bo kdaj čas epidemije doživljal na lastni koži. Vendar pa lahko tudi Zmagoslavce beremo skozi optiko tega posebnega časa, ki je prinesel priložnost, da na novo premišljujemo o samoumevnostih, ki so izginile čez noč, je na portalu Dobre zgodbe zapisala Nela Malečkar.

Založba: Mladinska knjiga Leto izida: 2020 Št. strani: 528 Vezava: trda Cena: 34,99 evra
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta