Olimpijsko poletje

Vse se samo dere in kriči. Grozno. Bojim se ljudi, ne sveta. Kako ne biti samo še eden, ki dodaja tresk na ogenj oglušujočega hrupa?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Lahko samo ena ura pavze? Se lahko vrne normalnost, ki je nikoli ni bilo? Človek je dobil s covidom priložnost, da se ustavi in premisli, prevrednoti. Človeku pa se je še bolj zmešalo. Zaradi njega bodo še vsi ostali nastradali. Huje. Vsi. Vse živali, vse rastline, voda, zrak, cel svet. Mi pa smo lepi na fotografijah.

Živimo v modernem svetu, kjer vsi vedo vse. Ker imajo mnenje. Ker so prebrali mnenje in imajo mnenje o mnenju. In imajo družbena omrežja, kjer lahko izrazijo mnenje in uporabljajo besede, kot so cenzura, zarota, fake news, alternativna dejstva. Kričijo, se zabadajo z besedami, naslajajo, ko prizadenejo. So vulgarni, profani, odurni, ogabni osebki, ki se ponašajo in kitijo s svojo primitivnostjo in neumnostjo. Ker lahko. Ker imajo mnenje. Ker vejo vse o vsem. Ker je samo na internetu in nikogar ne boli. Saj to nisem jaz, to sem samo napisal, saj ne mislim zares. Danes ti jebem mater, jutri pa stojim za tabo v vrsti v trgovini in se ti nasmehnem, ko te pozdravim. In zvečer pišem, da imamo zlato, bravo, Primož, jokam, #mislovenci!

Vsi vejo vse o cepljenju in cepivih in boleznih. Zdravnik ni nihče, še manj farmacevt, še manj imunolog, še manj epidemiolog, vsak pa ve, da ima brat od sosedine hčere prijatelja, ki pozna enega, ki je v sorodu z nekom, ki je pred dvajsetimi leti delal pri Pfizerju, in še kolegica od mojega avtomehanika snahe, no, njen bratranec je isto slišal zadnjič od zanesljivega vira. "ČE PA JE BLO NA FEJSBUKU, SAJ PA TE TAM PIŠE, KAJ TE VAM NI JASNO!?!"

In dovolj imam groženj vladnih dripcev. Ne smete in ne morete in vi ste krivi in mi bomo primorani. Dovolj, hvala, igralni čas se je iztekel. Izplen = katastrofa od vsega. Pusti službeni telefon in ključe od avta na mizi ter hvala, adijo. Ne prikažite se več. Ne znate, samo arogantni ste. Brez besed, adijo.

Vsi vejo vse o košarki, o tem, kako bi Prepelič moral tam "zakucati", ne pa polagati, "očitno slabo to trenira, kaj pa on ve, saj igra samo v Španiji, Luka je pa itak premlad in predober za te preostale peke in hkrati vseeno res ni dovolj dober, ker kaj pa potem dela v Dallasu, če ne zna sam zaključiti, jeboga, saj je bilo jasno, kaj mora narediti, pizda mu materna, če bi jaz treniral vsak dan, bi vrgel na koš, saj ni težko, in sploh, zakaj bi sploh bil nervozen in mogoče imel slab dan, pa kaj, če je star samo 22 let?! Ampak je pa dober mali, pizda mu materna, trenerja pa menjat."

Sveti Luka, zavetnik zdravnikov, kirurgov, slikarjev, zlatarjev, kiparjev, vezilcev in čipkaric, moli za nas. Molimo. Naj Luka pozdravi vse moje frustracije v življenju. Naj Luka skrije vse moje težave in mi pomaga pozabiti na njih. Šef, služba, žena, otroci, dejstvo, da ga preveč pijem, da nisem več v formi, da nimam keša, nisem to, kar sem hotel biti, živim z mamo, od Luke mama je pa dobra in huda bejba, moj mož mi gre na živce, isti sem kot foter, boljši avto moram kupiti, ker imajo vsi boljšega, premalega imam, vrtam po nosu, premalo seksam, na skrivaj jem hamburgerje, zavidam prijatelju, onaniram na njegovo ženo, kupujem v diskontih, ščijem po parkih in zob ne umivam dvakrat na dan. Pomagaj mi pozabiti, da sem odgovoren zase in da ne skrbim za druge, da se ne oziram na okolico in da sem egoist, in hvala, da verjameš, da vse vem, ker imam fejsbuk. Amen.

Eni se trudijo prepričevati, da je Hitler heroj. Vsi so tiho. Vlada je tiho, minister je tiho. Neke benigne izjave, da se obsoja nasilje, bla, bla, bla. Tiho smo ostali. Lepo od nas. Od naroda, ki se je temu psihopatu iz Avstrije uprl, prihaja tišina. Hej, čas je za morje, covid nas je vse utrudil, mar ne? Ta ubogi revež na duhu, ki to piše in ki bi moral biti nek obskuren lik v naši družbi in ki bi ga bilo treba vzgojno postaviti v kot učilnice in se z njim ne več ubadati, se verjetno smeji nekje, ker ima toliko pozornosti. Ampak on ni sam kriv. To, da se njegove izrečene neumne stvari tolikokrat poobjavljajo, ni njegova krivda. Ni. Mogoče tudi ni njegova krivda, da ne ve, da je Hitler hotel izbrisati tudi nas. Neumnost nima meja. Ima pa naša državna meja ograjo in tuje policaje, da neumnost ne pobegne ven in da jo lahko samo mi v miru uživamo.

Šport, šport, šport, vremenska napoved, šport, šport, šport, šport, zastoji na meji, šport, šport, covid, šport, pogoji za prehod meje, šport, šport, šport, PCT, šport, šport, šport, čakalne dobe na meji, šport, šport, šport, Sečovlje, šport, šport, šport, kje lahko unovčimo turistične bone?, šport, šport, šport, Gruškovje, šport, neurja, šport, HAGT, šport, šport, šport, Messi podpisal za Pariz, šport, nesreča na gorenjski avtocesti, šport, PCR, šport, šport, šport, šport, šport, šport, vreme, šport, šport, vozil v nasprotno smer in ubil dva človeka, šport, šport, nove okužbe, šport, šport, rekordne temperature, šport, Obrežje, šport, šport, šport, 5G-zarota, šport, Dončić rekordna pogodba, šport, šport, Dragonja, šport, šport, šport, šport, šport, covid, šport, orkanski veter, šport, šport. Rad imam šport, rad ga spremljam, ampak kdaj je pa tudi dovolj. Vsa čast olimpijcem in vsem njihovim dosežkom. Brez cinizma. Ampak, dajmo malo manj. Vreme pa šport. Pa družbena omrežja. Brez zamere, mi smo res zabiti. Postajamo Borut.

Aja, na hitro, da vas ne motim preveč. Gori Grčija, gori Turčija, gori Hrvaška, gori Severna Makedonija, v Iranu ni vode, gorela je Grenlandija, gorela je Avstralija že dvakrat, tudi letos bo verjetno, gorela je Kanada, školjke so se skuhale v morju, gori Kalifornija, gori v Italiji, gori v Franciji, zalivski tok se obrača, poletje, suša, toča, suša, ogromna toča, čas za morje, jesen, poplave, dež, poplave, zima, zime ni, jutri tri metre snega, pojutrišnjem dvajset stopinj nad ničlo, pomlad, čas za prvi maj, petintrideset stopinj, juhu, kratki rokavi, dež, dež, dež, spet ne bo češenj?, poletje, čas za morje, z avtom do bližnje trgovine in nič ne bomo naredili in nič ne bomo spremenili, ker bomo pristali na to, da se bomo pogovarjali o domobrancih in partizanih, komunistih in komunistih konvertitih in ne o prihodnosti. Ampak veste, kaj je najbolj važno? Da so naši estradniki navijali za košarkaše in se pri tem snemali! O tem poročajo mediji, očitno je važno, očitno moram vedeti. Kdor ne skače, ni Sloven'c!

Sicer je pa očitno vseeno. Mladina spet ne bo šla v šole, še bolj nepripravljene za življenje jih bomo naredili, še bolj butaste, kot smo mi, da bodo še lažje trdili in celo dokazali, da je Hitler hotel samo graditi avtocesto do Kolpe, ker naj bi tam stal novi olimpijski stadion. Uradno za šport, v resnici pa za prisilno cepljenje. Vem, ker je to zarota, na fejsbuku je bilo! Nemci to znajo delati, stadione namreč in zarote. Pa avte seveda. Kölpa Olympiastadion und Kaufzentrum, kostenfrei Parken zwei Stunden!

Razsuli si bomo zdravstveni sistem. Privatizirali bi ga radi po celotni covid izkušnji. Kdo ga pa rabi? Moj sosed z rakom? Moja soseda s slabimi zobmi? Moj nečak s problematičnimi koleni? Moja frizerka s putiko in poštar s sladkorno? Moj prijatelj s slabimi očmi? Mi smo tiho, nič ne rečemo, kruha in iger! Drage dame in gospodje, na progi številka pet tekmovanje v preživetju najmočnejših, najodpornejših ter najbogatejših! Za posladek in nagrado sledi slikanje z milijarderji, ki letijo v vesolje za svojo zabavo in usahlo potenco, živijo na rajskih otokih, ki jih ne poplavlja morje, in se jim za vas gladko jebe. Všečki in delitve garantirani! Samo izpolnite kupon in sodelujte v žrebanju. Tolažilna nagrada za vse poražence - slovenski potni list in prikolica na Krku!

Neumni so v resnici Janja, Primož, Benjamin, Tina in Tadej, ki delajo in obvladajo samo eno stvar. Vsi ostali se spoznamo na vse. In mi ne potrebujemo olimpijade na štiri leta, da pozabimo na vse, olimpijada v resnici potrebuje nas, in to vsako leto, da mi sebe spomnimo, kako izjemni smo.

Nov slogan zatorej bodi: Brez nas ni nas, sveti Luka moli za nas!

O, sveti Luka, moli za nas!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta