Plažni trendi: Velike uspešnice poletja 2022 in plastična izbočena laž

Denis Živčec Denis Živčec
13.08.2022 06:11

Podrobno smo preučili hite tega poletja in ... dogaja se na polno. Tudi plastične laži.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ne bodite naivni. Za obetavno bahavostjo se včasih skriva zgolj kos plastike.

Ste že hrustljavo zapečeni, pet kilogramov težji in pretreseni ob pogledu na svoj bančni račun? Čestitamo, potem ste z dopustom že opravili in želimo vam čudovitih 365 dni čakanja na naslednjo ribjo ploščo. Ker pa je poletje še sredi svojega drugega polčasa, obstaja precejšnja verjetnost, da vas veselo čofotanje še čaka. Pretkani ste. Drugim ste pustili preveriti teren, da boste lahko na dopust prišli bolje pripravljeni in tam že prvi dan zažareli kot ultimativna plažna superzvezda. Vsaj v teoriji.

Podrobno smo preučili hite tega poletja in ... dogaja se na polno. Začnimo s prvo razveseljivo novico. Priljubljenost "floatijev", napihljivih vodnih blazin v vseh mogočih trapastih oblikah, je opazno začela upadati. Morda so se jih večni otroci po duši naveličali ali pa so ljudje vendarle prišli do zaključka, da za svoj dopust plačajo preveč, da bi tam opazovali, kako v vsej svoji obilnosti in neposončenosti zamaknjeno plujete na orjaškem rožnatem krofu. Priznamo, zadeva ima svoj šarm, a ... bilo je dovolj. Čas je, da napihljive flaminge, lubenice, hotdoge in samoroge prebodemo in pošljemo nazaj v Čudežno deželo. Nekega dne se bodo vrnili v vsej svoji veličini in spet zakrili pogled na obzorje. Ker globoko v sebi nočemo videti sončnega zahoda. Mi hočemo videti vas na napihljivi hrenovki.

Moške je preraslo eksotično cvetje, tudi v drznih dvodelnih kompletih.
Profimedia

Ker je poletje čas festivalov, ste morda opazili enega bolj ljubkih poletnih trendov. Dekleta, pa tu in tam tudi kak možakar, so se začela zaljšati z zlatimi zvezdicami in kristalčki okoli oči, ust, po ličkih, na dekolteju ... cela ozvezdja, postavljena okoli dekolteja. Gremo še etažo nižje. Kratke hlače so letos še nekoliko krajše kot prejšnja leta, s kakšno luknjo manj, zares velik trend pa se je sprožil južno od gležnjev. Skozi vsa mogoča vrata so se vrnile bele superge. Pred leti smo jih, skupaj z belimi nogavicami in spodnjicami, odpisali, v prvi vrsti zaradi nepraktičnosti, saj so svojo snežno belino izgubile že po nekaj dneh - spodnjice najbrž že kak dan prej -, zdaj so spet med nami in dajejo čudovit vtis poletne lahkotnosti, svežine in odprtosti do vsega novega. Kombiniramo jih lahko s skoraj vsem, najlepše so v kombinaciji s kratkimi hlačami iz svetlega džinsa in koliko toliko čvrstimi meči. Ni pa nujno. Živimo leta 2022. "Everything goes." Vse gre. Dober zaveznik belih superg so nogavice, tiste z višjim robom ali celo dokolenke. Klasika so bele nogavice z dvema ali tremi barvnimi črtami, v duhu Adidasa, skozi leta so "zokni" postali tudi medij sporočanja osebnih stališč. Junija je na njih žarela liberalna mavrica, najdemo pa tudi širok asortima vseh mogočih vzorcev, od limon, pomaranč, samorogov, nezemljanov do ramen testenin, srčkov, samorogov, pikic in junakov animiranih filmov. Filip Flisar, recimo, nosi bele nogavice z napisom Ajvar. Zanimivo, da Španci in Italijani kombinacijo dokolenk, superg in kratkih hlač letos nosijo zelo poredko, preostala Evropa pa s tem še vedno hara na polno.

white sneakers with laces in heart shape. Fashion Trendy Trainers with Heart. Love, Hipster Set. Female sneakers, sport shoes in flat lay style, top view. Fitness, active lifestyle, body care concept,Image: 528920453, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: no

Kopalke, spodaj pa gate

​Zdi se sicer, da je trend belih superg svoj zenit že dosegel, na obzorju pa že vzhaja nova superzvezda. V tujini, pa tudi pri nas, so prodajalne polne čevljev znamke New Balance. Pisanih, razposajenih, prilagojenih okusu mladih in mladih po duši. Znamka ima sedež v Bostonu, superge prepoznamo po veliki črki N in relativno zasoljeni ceni. Birkenstock, znane tudi kot "legendarno grdi natikači", ostajajo prisotne, tudi zaradi svoje vzdržljivosti in nosljivosti. Že kratek sprehod po svetovnih plažnih prestolnicah razkrije, da je eden najbolj opaznih trendov tega poletja zadel moške. Gre za usklajene komplete kratkih hlač in srajc, sešitih iz blaga z istim vzorcem. Retro, prismuknjeno, a na neki način duhovito seksi. Bolj ko je vzorec ekstremen in eksotičen, bolj je zadeva v modi. Če ste si kadar koli svojega moškega želele videti od glave do stegen oblečenega v cvetoče orhideje ali vzorec retro tapet, zdaj je priložnost da z nakupom osrečite oba. Morda bo za nošnjo kompleta na nekoliko konservativnejših slovenskih ulicah potreboval malo poguma in spodbude, a povejte mu, da je v vlogi človeške ikebane videti naravnost čudovito in da je v lilijah, potonikah in strelicijah videti še bolj možat. Gejevsko? Neeeeee, sploh ne.

Kopalke na plaži so se precej skrajšale in bermude danes vse bolj nosijo sramežljivci. Še vedno jih je veliko, a so letos dobile bizarno dopolnilo. Mnogi moški jih namreč nosijo v kombinaciji z oprijetimi boksaricami, katerih zgornji rob mora segati nad rob bermud, tako da se jasno vidi na njem izvezena znamka. Noben moški, ki da kaj nase, ne bo iskreno povedal, zakaj pod kopalkami nosi gate. Uradna razlaga se bo najbrž glasila, da ga moti in drgne všita mrežica, pravi razlog pa je mnogo bolj banalen. Ko moški, ne glede na to, kakšen Adonis že je, v mokrih kopalkah prikoraka iz vode, mokri poliester pod svobodnim soncem zelo nazorno razkrije njegovo intimno anatomijo. In če je voda mrzla, je prizor še bolj pretresljiv. Večina kopalcev tega seveda ne opazi, moškemu v mokrih kopalkah pa se zdi, da ga v njegovi krmežljavosti opazuje ves svet. Mokre poliestrske bermude so moški ekvivalent ženskim mokrim belim majicam. Vračajo se dobre stare klasične oprijete kopalke, minimalke, pri tistih, ki vselej radi pustijo dober vtis, je vanje všita tudi laž. Plastična izboklina na sprednjem delu, ki ustvarja lažno bahavost tudi v mrzli vodi. Če je mati narava skoparila, si lahko hitro pomagate s plastičnim vstavkom in se okitite s tujim perjem. A laž ima kratke noge, pravo zgodbo pa bo razkrival tudi izraz na obrazu vaše (ne)nasmejane boljše polovice. V prodaji so tudi moške kopalke s plastičnimi vstavki na področju zadnjice. Ker je lepa rit na plaži pač bistvo življenja. Medtem ko moški obstajamo vse bolj obsedeni s svojimi dimenzijami, so se ženske v zadnjih letih navdušile nad enodelnimi kopalkami, ki pa imajo toliko vrvic in lukenj, da je skoraj nemogoče razbrati, kaj jih sploh drži skupaj. Po sončenju ostane na koži naravnost nemogoč vzorec belih črt, in s partnerjem se lahko v postelji igrata igro križec in krožec.

Nova generacija nikotinskih odvisnežev v nastajanju

Na seznamu največjih trendov poletja 2022 najdemo tudi velik oblak megle. Vemo, da se škodljivi tobačni izdelki ne smejo promovirati, in k sreči je priljubljenost kajenja še vedno v upadu, a nemogoče je prezreti, koliko ljudi zadnje čase puha ogromne po bonbonih dišeče oblake. Ko smo jih že odpisali, so se na polno vrnili vejpi. Naprave za inhalacijo mešanice glicerina, nikotina in arom.

Vejpanje je razširjeno zlasti med mladimi.
Profimedia

Promovirajo jih kot bolj zdravo alternativno klasičnemu kajenju, saj naj bi vsebovali bistveno manj škodljivih sestavin. Raziskave še tečejo, ni še povsem jasno, kako se v pljučih obnesejo živilske arome. Pljučem naj bi sicer še vedno najbolj prijal zgolj čist zrak. Klasični vapi, vejpi ali kakor koli jim že rečete, so tokrat dobili svojo instantno različico "puff". Gre za vejpe, ki jih po 600, 800 ali 2000 vpihih zavržete. Da si okolje po slovesu od slamic in paličic za uho slučajno ne bi preveč oddahnilo. Napajani z baterijo, v vseh mogočih barvah, prinašajo ekstravagantne in okusu mladih prilagojene arome, od manga, jagode, mentola, pasijonke, breskve, energijskih pijač, kole do sladkorne pene. Strategija ustvarjanja nove generacije odvisnežev od nikotina je izjemna.

Profimedia

Poglejmo še na glasbeno sceno. Povsem jasno je, kdo je kralj tega poletja. Vse se vrti samo še okoli Harryja Stylesa, ki je lestvice okupiral z neverjetno nalezljivo in sladko melanholično skladbo As It Was. Britanski glasbenik, ki tu in tam obleče tudi žensko obleko, ne da bi se zares šel travestijo, je postal svojevrsten družbeni fenomen, ki ga preučuje tudi kak akademski znanstvenik. Vrnila se je tudi Beyonce, z neverjetno tečno, zlajnano in staromodno zvenečo skladbo Break My Soul, ki je tudi himna vseh tistih, ki se za svoje mesto v družbi morajo boriti še bolj. Nasploh je to poletje zelo v znamenju vsesplošnega sprejemanja in širjenja ljubezni. Po možnosti brez opičjih koz. Obalna mesta in prestolnice po Evropi, zlasti v Španiji, so polni mavričnih zastav. Če se še niste, se predajte življenju, ljubezni in svobodi tudi vi. In ne pozabite na plastični vstavek za v kopalke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta