(POPULARNO) Boštjan Dermol: Življenje se odvija mimo naših želja

Saša Britovšek Saša Britovšek
29.06.2024 06:11
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
“S Soncem je nevidna publika dobila imena in obraze.” Boštjan Dermol se je ob izdaji pesmi Sonce povezal z ljudmi, ki čutijo podobno, a tega ne znajo izraziti.
“S Soncem je nevidna publika dobila imena in obraze.” Boštjan Dermol se je ob izdaji pesmi Sonce povezal z ljudmi, ki čutijo podobno, a tega ne znajo izraziti.
Igor Milinkovič
Pred dvema mesecema je zasijalo Sonce Boštjana Dermola. In potem prideš, prideš in zasiješ, srečo zliješ ... Okleneš v objem in me večno v njem držiš. Bila je to prva skladba z njegovega samostojnega albuma Q. Čeprav bi mislili, da glas Boštjana iz zasedbe Nude dobro poznamo, saj je celjski bend kar dobra tri desetletja bogatil z domačo poprockovsko sceno, je tokrat nekaj drugače. Dermolov vokal je miren, nižji, globok in povabi te, da zapreš oči. Q je nastajal sočasno s pesniško zbirko Trilogija.

"Precej časa je minilo, odkar sem začel delati ta album po svojem glasbenem predahu. Vsebino sem črpal iz enakega obdobja, iz enakih vzgibov, kot sem jo tudi v pesniški zbirki. To so vprašanja o smislu, obstoju, minevanju, razhodih, slovesih ... Tako v pesmi Sonce lahko slišimo neke vrste univerzalno vsebino, a vsak lahko v njej najde svojo zgodbo."

Z Boštjanom tudi o tem, zakaj je bil zdaj pravi čas za izid prvega solo albuma, o samostojnih korakih, o moči večnega spreminjanja, neusmiljenosti časa.  Pa tudi o glasbenih nagradah zlata piščal in nekaj besed o letošnjih nagrajencih.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta