(ŠESTI DAN) Rusija in Ukrajina ali kako izgubiti na videz dobljeno vojno

Vojislav Bercko Vojislav Bercko
28.05.2022 06:35
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters
Ruski predsednik Vladimir Putin, ki je vse skupaj pod krinko nekakšne denacifikacije Ukrajine začel, je iz dneva v dan videti kot večji poraženec. Ko je 9. maja, na dan zmage, stal na moskovskem Rdečem trgu, ni imel česa praznovati. Njegova mogočna armada se je vse bolj kazala kot Potemkinova vas, dobra za parade, a slaba za bojišča.

Po drugi strani se je ukrajinska vojska, ki bi morala po mnenju Putinovih prišepetovalcev položiti orožje v tednu dni, skupaj z zasmehovanim predsednikom države Volodimirjem Zelenskim in celotnim ukrajinskim narodom pokazala kot trdoživ, nepremagljiv nasprotnik. Nič ni bilo od ruske zmagovite parade v ukrajinskem pristaniškem mestu Mariupol, ki so ga zagrizeni vojaki branili do pred nekaj dnevi, ko je mesto, ki je pred vojno štelo skoraj pol milijona prebivalcev, le padlo. Slaba nagrada za skoraj sto dni prelivanja krvi.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta