10 razlogov, zakaj smo nori na čevlje

Saša Britovšek Saša Britovšek
16.09.2019 14:33

Tudi ko žalujemo za poletjem, indijanskega pa ni na vidiku, nas nekaj lahko tolaži. Novi čevlji. In še preden bo čas za jesenske trende, si priznajmo, da smo nori nanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čevlji kožne barve podaljšajo noge.
Profimedia

Od nekdaj ljubimo čevlje in čevlji igrajo, predvsem pri ženskah, pomembno vlogo že od Pepelke in Doroteje iz Oza naprej pa vse do Carrie Bradshaw iz Seksa v mestu. Zakaj? Zato!

Dajejo samozavest 

Ko najdete čevlje, ki so vam všeč, se vam podajo kot uliti in so ob tem še udobni, lahko obvladate vse. Misel, ki žensko napolni z dobro voljo, močjo in samozavestjo. 

Popravijo postavo in držo

Obujte pravi par čevljev in videti boste precej bolje, saj dobri čevlji popravijo držo telesa in izpopolnijo postavo. Res pa imajo neprimerni čevlji lahko zelo negativen vpliv na zdravje, predvsem bolečine v hrbtenici. 

Dvignejo zadnjico

Da, petke izboljšajo izgled zadnjice. Vplivajo na njeno obliko in gibanje. Ni potrebno, da so pete zelo visoke, že srednje visoke pete pripomorejo k seksi videzu.

Podaljšajo noge

Čevlji lahko delajo čudeže. In prav zaradi njihovih čarovnij bi menda vsaka ženska morala doma imeti salonarje v barvi kože, ki podaljšajo noge. Res, da pravih ni vedno lahko najti in izbrati, a vredno se je potruditi.

Že srednje visoke pete pripomorejo k seksi videzu.
Promocijsko Gradivo

Spreminjajo in izpopolnijo videz 

Samo čevlje zamenjajte in že boste v drugem filmu! Enaka obleka, drugi čevlji in iz sproščeno športnega videza lahko preklopite v urejen videz za v službo. 

Neskončna izbira

Medtem ko pri kavbojkah lahko izbiramo med ozkimi, ravnimi, širokimi in še enimi ali dvema modeloma, je pri čevljih izbira neomejeno velika. Če pogledamo samo škornje: škornji za jesen, podloženi škornji za hladne dni, škornji s peto ali brez, dežni, nizki, srednji ali visoki, pa tisti lahkotni, poletni.

Nekateri zbirajo obeske za ključe, drugi pa čevlje.
Promocijsko gradivo

Prizanesljiv dodatek

Hlače ali obleka nam ne odpustijo, kadar se za nekaj časa prepustimo prehrambenim grehom ali opustimo športne navade. Nam pa zato čevlji prizanesejo. Tudi če imamo pet kilogramov več kot lani, so nam čevlji še vedno prav! Hvala jim.

Navdih za zbiratelje

Nekateri zbirajo obeske za ključe ali lončke za kavo, iz katerih nikoli ne pijejo, drugi pa čevlje. In tako se lahko zgodi, da nekaterih čevljev nikoli ne obujemo, le občudujemo jih in kdaj pa kdaj z njih obrišemo prah.

Govorijo zgodbe

"Vse, kar moraš vedeti o človeku, ti lahko povedo njegovi čevlji," se glasi star pregovor in nekateri se z njim zelo strinjajo. Pa vi? 

Terapija

Ženske vedo, da so novi čevlji dobra in hvaležna tolažba ob slabih dnevih, žalosti, jezi ali preprosto nagrada, ki jo poklonijo sebi. Dokazano je, da nakup novih čevljev v nas dvigne raven dopanima, hormona, ki uravnava dobro počutje in zadovoljstvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta