Ali veste, kaj vse položaj, v katerem spite, razkriva o vaši osebnosti?

Gr.G.
02.05.2020 04:30

To je osem najpogostejših spalnih položajev. V katerem pa vi najraje sanjate?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Britanski proizvajalec brisač Christy je izvedel raziskavo, v kateri so analizirali spalne navade ljudi in skušali ugotoviti, kako se položaj spanja odraža v njihovi osebnosti. Definirali so osem položajev:

Padalci

Spite na trebuhu, z glavo postrani in rokami zataknjenimi za blazino.
"Padalci" so odprti, igrivi in zabavni. Radi tvegajo in so odprtega duha, lahko pa so tudi zaskrbljeni in težijo k temu, da nadzorujejo situacije.

Opazovalci zvezd

Spite na hrbtu, z rokami za glavo ali pa počivate na njih. 
So zelo ustrežljivi. Označuje jih pozitivnost, kot pri tistih, ki spijo na boku. Naredili bodo vse, da bi pomagali prijateljem in družini, so izredno zvesti svojim dragim. 

Morske zvezde

Razkomotite se po celotni postelji in v resnici nimate fiksnega položaja.
Želijo podpirati svoje prijatelje. So pozitivni, a nikakor ne želijo biti v središču pozornosti. So bolj brezskrbni in radi sledijo toku dogajanja. Okoli njih se ljudje dobro počutijo, radi ustrežejo drugim in so rojeni vodje.

Objemalci vzglavnika

Spite z rokami okoli blazine.
So osebe, ki kažejo veliko naklonjenosti in se raje priklenejo na nekoga, kot da bi bile same. Tako kot "opazovalci zvezd" skrbijo za svoje osebne odnose in so družinski ljudje. Osebne vezi v življenju so jim pogosto najpomembnejše. Zvesti so svojim prijateljem in družini.

Položaj fetusa

Študije kažejo, da je to najpogostejši položaj v spanju.
Tistim, ki spijo v položaju festusa, je všeč občutek varnosti, ki ga ta spalni položaj ponuja, ko zaspijo. Na splošno velja, da so takšni ljudje bolj občutljivi, kljub temu pa pogosto kažejo tudi svojo trdno voljo. So sramežljivi in bolj dovzetni od drugih. 

Profimedia

Spanje na trebuhu

Tisti, ki spijo na trebuhu, imajo veliko bolj drzne poteze osebnosti.
So družabni, niso pa preveč samozavestni. Kritike ne prenašajo dobro in težav ne morejo hitro pozabiti. Ker nimajo debele kože, se v stresnih situacijah ne znajdejo dobro. 

Objemalci

Položaj objemalca je podoben položaju fetusa, vendar vključuje tudi objem blazine.
V tem položaju spijo tisti, ki se radi crkljajo. Ti ljudje se radi počutijo varne in zaščitene, vendar so lahko tudi trdni v svojih prepričanjih. Cenijo močna in dolgotrajna prijateljstva, so blizu svojim družinam in negujejo partnerske vezi. Zelo radi tudi sanjarijo, razmišljajo o novih možnostih in dobro rešujejo težave. 

Položaj hrepenenja

Spite na boku z iztegnjenimi rokami.
Osebe, ki spijo v tem položaju, niso lahkoverne, rade pa si vzamejo veliko časa za sprejemanje odločitev. Ko se enkrat odločijo, tega ne morete spremeniti. Lahko so tudi bolj cinični.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta