Čudežni deček: 12-letnik, ki namerava v enem tednu končati srednjo šolo in diplomirati na fakulteti

Gr.G.
30.04.2021 10:37
Čeprav je nekaj let mlajši od svojih sošolcev, se z njimi dobro razume, pravi Mike Wimmer.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Mike Wimmer iz kraja Salisbury v Severni Karolini je star komaj 12-let, pa je v življenju že veliko dosegel in doživel. Poleg tega, da je velik ljubitelj robotike ustanovil že dve podjetji, eno izmed njih je NextEra Innovations, je leto dni trajajočo pandemijo koronavirusa izkoristil za izobraževanje in namerava že kmalu končati srednjo šolo. Pa ne samo to, v istem tednu želi tudi dokončati fakulteto, piše več tujih medijev.

Kot poroča CNN je čudežni deček Wimmer štiriletni šolski program osvojil v zgolj enem: dve leti srednje šole in dveletni izredni študij. Na Rowan-Cabarrus Community kolidžu bo tako 21. maja letos diplomiral, srednjo šolo Concord Academy High School, kjer je najboljši dijak, pa bo zaključil 28. maja. 

Čeprav je nekaj let mlajši od svojih sošolcev, se z njimi dobro razume, je Wimmer povedal za CNN. Ker ga še posebej zanima robotika, je priznal, da se sošolci z vprašanji o tej temi radi obračajo nanj. Od mladih otroških let ga je zanimala tehnologija, starši pa so mu prvi iPad podarili, ko je bil star komaj 18 mesecev. Kmalu se je začel učiti programiranja, vse znanje pa je osvojil s pomočjo preizkušanja, napak in ogledov spletnih videov. 

"Moj podjetniški cilj je razviti tehnologijo, ki bo ljudem omogočala boljše življenje," je povedal Wimmer, njegovi starši pa ne morejo skrivati, kako zelo so ponosni nanj. "Če so ena vrata zaklenjena, bo našel drug način za dosego svojih ciljev," je za CNN dejala njegova mati Melissa Wimmer.

Tako v in tudi izven ZDA kar dežujejo ponudbe za delo in mladostnik se bo moral kmalu odločiti, če želi nadaljevati šolanje, sprejeti katero izmed ponudb ali se posvetiti svojemu start-upu. Kljub vsemu si želi, da ljudje razumejo, da je še zmeraj otrok, ki rad igra košarko in sestavlja lego kocke. "Veliko ljudi misli, da sem se odrekel otroštvu ali sem ga nekako izgubil," je rekel Wimmer, "in povem jim lahko, da se neizmerno zabavam."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta