Drugi najbogatejši človek na Zemlji ni več Bill Gates. Prehitel ga je ...

Gr.G.
24.11.2020 11:53
Premoženje Jeffa Bezosa je ocenjeno na preko 182 milijard dolarjev, s čimer je trdno v vodstvu, 49-letni Elon Musk pa naj bi bil trenutno vreden preko 128 milijard dolarjev.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvi mož Tesle Elon Musk.
Reuters

Prvi mož Amazona Jeff Bezos ostaja najbogatejši Zemljan, na drugem mestu Bloombergove lestvice najbogatejših pa je prišlo do spremembe. Ustanovitelj Microsofta Bill Gates je moral to pozicijo prepustiti Elonu Musku, potem ko so delnice družbe Tesla zabeležile visoko rast. Vrednost družbe, ki proizvaja električne avtomobile, se je po objavi, da se bodo pridružili indeksu S&P 500, povišala in se približuje 500 milijardam dolarjev. Trenutno je družba ocenjena na 494 milijarde dolarjev, cena posamezne delnice pa na več kot 521 ameriških dolarjev.

Premoženje Bezosa je ocenjeno na preko 182 milijard dolarjev, s čimer je trdno v vodstvu, 49-letni Musk pa naj bi bil trenutno vreden preko 128 milijard dolarjev. V njegovi lasti je 20 odstotkov delnic Tesle, vrednost teh pa se je od 25. novembra lani povišala za kar 675 odstotkov. Takrat je bilo mogoče Teslino delnico kupiti za 67,27 dolarja. Zahvaljujoč zadnjemu dvigu vrednosti delnic je pred tednom dni Musk prehitel tudi ustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga. Bi pa lahko bilo premoženje Gatesa precej višje, če ne bi doniral več deset milijard svojega premoženja v dobrodelne namene. Za boj proti boleznim in revščini je doniral več kot 50 milijard dolarjev, predvsem prek Fundacije Billa in Melinde Gates, ki je podprla tudi razvoj cepiv proti covidu-19.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta