(FOTO) 19-letnik se je po desetih mesecih zbudil iz kome in izvedel za pandemijo koronavirusa

A.L.
04.02.2021 10:29
Njegov prvi nasmeh po več mesecih je družino spravil do solz.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Guardian poroča o zgodbi 19-letnega Josepha Flavilla, ki ga je lani zbil avto, pred dnevi pa se je prebudil iz kome in ugotovil, da je svet že leto dni povsem spremenjen. Najstnik je bil v času, ko je bil v komi, s koronavirusom okužen kar dvakrat, kljub temu pa je bilo vse, povezano z njim, zanj v trenutku, ko se je prebudil, nekaj povsem novega.

Flavilla je avto zbil 1. marca lani, tri tedne preden se je v Veliki Britaniji zgodilo prvo popolno zaprtje države. V prometni nesreči je utrpel hude poškodbe glave, mesece je bil v komi. Njegova teta je za medije dejala: "Ne vem niti, kje začeti. Če bi mi pred letom dni nekdo povedal, kaj se bo zgodilo, mu ne bi verjela. Niti sanja se mi ne, kako bo Joseph razumel vse, kar se je dogajalo v tem letu." Družina je najstniku preko video klica poskušala pojasniti, zakaj v trenutkih, ko se je prebudil iz kome, niso bili ob njem. "Poskušamo mu pojasniti, da si želimo biti tam in ga držati za roke, a je to trenutno nemogoče."

{twitter_api}{/twitter_api}

Okrevanje Josepha Flavilla, nekoč uspešnega športnika, medtem poteka počasi, z družino in prijatelji se sporazumeva z nasmehi in mežikanjem. Njegova teta je za Guardian še povedala, da razume posamezne ukaze, denimo, naj se dotakne levega ali desnega ušesa ali da naj premakne nogi. Njegov prvi nasmeh po več mesecih je družino spravil do solz. "Pred nami je še dolga pot, a napredek, ki ga je naredil v zadnjih treh tednih, je neverjeten."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta