Ne pustijo se motiti: Kljub koronavirusu v ZDA pripravljajo razuzdane spolne zabave

D.Ži
18.03.2020 09:49

Verjetno, da pri tako tesnem stiku pride do prenosa okužbe je skoraj stoodstotna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Čeprav se šole, podjetja in javne inštitucije po svetu zapirajo, to organizatorjev ameriških orgij očitno ne vznemirja preveč, saj te dni s svojim početjem veselo nadaljujejo, na glede na tveganje, da lahko s svojo neodgovorno radoživostjo prispevajo k širjenju koronavirusa. In morda še česa. Intenzivno celo tečejo priprave na veliko seks zabavo Snctm, ki naj bi ta vikend potekala v Los Angelesu, naslednji mesec pa naj bi projekt preselili na Manhattan. "Snctm dogodki tečejo po planu," pravi eden od organizatorjev, ki dodaja, da bodo na prizorišču obiskovalcem omogočili milo za roke in razkužila, piše The Guardian.
"Koronavirus sam po sebi ni spolno prenosljiva bolezen," pravi dr. Muhammad Munir z oddelka za biomedicinske znanosti lancaterske univerze in strokovnjak za virusne bolezni. A dodaja, da obstaja med seksom zelo tesen stik dveh oseb in verjetnost, da bi prišlo do prenosa morebitne okužbe, je skoraj stoodstotna, zlasti zaradi poljubljanja, saj se koronavirus prenaša kapljično. Težava je tudi v tem, da mnogi sploh ne vedo, da virus imajo, saj lahko do prvih simptomov mine tudi šest dni. "Če vlada zapira šole, bi to moralo veljati tudi za spolne zabave," še pravi dr. Munir.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta