Po lanskem mrku ima Airbnb zdaj rekordne prihodke. Cepljeni potujejo, pravijo pri digitalni platformi

Vanessa Čokl
13.08.2021 14:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Večera

Ameriška družba Airbnb, upravljalec platforme za najem nepremičnin, je v drugem letošnjem četrtletju v primerjavi z enakim obdobjem lani povečala prihodke za skoraj 300 odstotkov na 1,3 milijarde dolarjev. Družba je vknjižila 68 milijonov čiste izgube, lani je je bilo za 576 milijonov dolarjev.

Potem ko je poslovanje družbe lani močno prizadela pandemija covida-19, ki je tako rekoč ustavila potovanja, se je bruto knjigovodska vrednost letos več kot potrojila - na 13,4 milijarde dolarjev.

Ker je bilo več ljudi cepljenih in so bile odpravljene nekatere omejitve potovanj, sta se svetovno povpraševanje in ponudba v drugem četrtletju povečala, prihodki pa so bili še višji od primerljivih ravni iz leta 2019, so sporočili iz podjetja.

Kljub temu pa pričakujejo, da bosta covid-19 in širjenje koronavirusne različice delta še naprej vplivala na potovalne navade, vključno s tem, kako pogosto in kdaj gostje rezervirajo in odpovejo rezervacijo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta